RHK Brno uzavřela partnerství s finanční skupinou DRFG

02.11.2018 | , Regionální hospodářská komora Brno
MAKRODATA A EU


Regionální hospodářská komora Brno (RHK Brno) uzavřela generální partnerství s brněnskou investiční skupinou DRFG podnikatele Davida Rusňáka. Tříleté partnerství je výrazem dlouhodobé spolupráce obou stran, například v oblasti networkingu na všech úrovních. Bez pevných, osobních a seriózních vazeb jsou v dnešním světě ekonomické výkony poloviční, uvedl k partnerství s DRFG ředitel RHK Brno Čeněk Absolon.

„Skupina DRFG je doma na jižní Moravě a podporujeme zde rozmanité aktivity. Jak charitativní projekty, tak i kulturu a sport. Nyní jsme se rozhodli navázat na předchozí dobrou spolupráci s RHK Brno a podpořit i podnikatelské prostředí a projekty Komory. V letošním roce jsme na trh uvedli investiční podílové fondy pod značkou CZECH FUND, které bychom rádi představili i významným podnikatelům na jižní Moravě,“ uvedl k podpisu spolupráce David Rusňák. Podle něj spojení s RHK dává skupině DRFG smysl jak pro podporu jejich aktivit, tak i z marketingového hlediska.

Podle Absolona se aktivity hospodářské komory a významné brněnské investiční skupiny propojují dlouhodobě. Komora po DRFG převzala už dříve aktivity Brno Business Clubu, jenž už dlouhá léta nabízí podnikatelům i veřejnosti možnost setkávat se se zajímavými osobnostmi. „Portfolio projektů DRFG je natolik pestré, že na Brno Business Club již neměla investiční skupina kapacitu, proto jsme jej převzali. Spolupracujeme oboustranně velmi intenzivně a výsledkem toho je i dohoda o generálním partnerství,“ uvedl Absolon. Hospodářská komora se tak přidává k dalším významným partnerům DRFG, kterým je v oblasti sportu mistr republiky v ledním hokeji HC Kometa Brno a v oblasti kultury JazzFest Brno nebo nově i Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

DRFG rozšiřuje množství aktivit, které podporuje, díky velmi dobrým ekonomickým výsledkům. „Naše aktivity jsme rozšířili na severní Moravu, a proto jsme se zde stali partnery fenoménu (nejen) tohoto regionu, fotbalového klubu Baník Ostrava. Považujeme podporu regionů, kde máme obchodní aktivity, za naši společenskou zodpovědnost a je nám velkou ctí, že můžeme být součástí zlepšování kvality společenského života,“ uvedl Rusňák, podle něhož jsou hnacím motorem skupiny oblasti nemovitostí, telekomunikací a finančních služeb. „Mottem naší Nadace je ‚Všechno začíná setkáním‘, a to platí i o obchodu. Jsme připraveni prezentovat investiční příležitosti, které s námi mohou realizovat jednotlivci, ale i institucionální investoři, a stejně tak si rádi necháme představit projekty členů RHK,“ dodal Rusňák.

Podle Absolona si DRFG své partnery velice pečlivě vybírá a pro hospodářskou komoru je členství v této sestavě velmi vzrušující. „Kromě ekonomického efektu je to pro nás zajímavé i marketingově, neboť generální partnerství od takového výrazného hráče na naší podnikatelské scéně je jedinečné. My naopak na všech úrovních propagujeme investiční skupinu DRFG jako celek, ale i jednotlivé produkty, nyní například nově CZECH FUND,“ uvedl Absolon.


O RHK Brno

Regionální hospodářská komora Brno patří k největším hospodářským komorám v republice. Aktuálně má přes 450 členů. Zároveň má i dlouhodobou tradici, protože obchodní a živnostenská komora byla v Brně založena už v roce 1850. RHK Brno na její činnost navazuje. Poskytuje služby v oblasti podpory mezinárodního obchodu, vzdělávání a poradenství. Více na www.rhkbrno.cz.


O DRFG

Česká investiční skupina založená v Brně v roce 2011 Davidem Rusňákem. Řídí se investiční filozofií založenou na upřednostňování investic v oborech, kterým dobře rozumí, v lokalitách, které jsou jí kulturně i geograficky blízké, a v projektech, kde může získat významný rozhodovací podíl. DRFG se zaměřuje především na investice do nemovitostí, telekomunikací a finančních služeb. Ke konci roku 2017 skupina ovládala celková konsolidovaná aktiva ve výši překračující 4,3 miliardy korun. Skupina DRFG se aktivně angažuje také v oblasti podpory kulturních, sociálních a sportovních projektů. Je například hlavním partnerem Komety Brno, festivalu JazzFest Brno a spravuje Nadaci DRFG. Více na www.drfg.cz.


O CZECH FUND

Investiční podílové fondy pod značkou CZECH FUND se zaměřují na investice výhradně na území České republiky. Investoři tak vědí, do čeho investují, a mohou si projekty kdykoli prohlédnout na vlastní oči. Široké veřejnosti aktuálně nabízí speciální nemovitostní fond CZECH REAL ESTATE INVESTMENT FUND, což je lichtenštejnský retailový investiční fond, který se zaměřuje na komerční realitní projekty. Tento fond byl uznán Českou národní bankou jako srovnatelný s českými retailovými realitními fondy. Veřejné nabízení investic do fondu v České republice je tak pod dohledem České národní banky a podléhá českým předpisům upravujícím kolektivní investování a kapitálový trh. Fond je pod dohledem České národní banky a lichtenštejnského regulátora (FMA). Jeho správcem je lichtenštejnská investiční společnost CAIAC Fund Management AG. Investovat do fondu je možné již od 500 Kč měsíčně. Tento investiční fond klientům dlouhodobě přináší zhodnocení přes 5 % ročně. Více na www.czech-fund.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: MAKRODATA A EU