Vienna Insurance Group (VIG) úspěšně završila fúze bankopojišťoven sloučením Pojišťovny České spořitelny a Kooperativy k 1. lednu 2019

16.01.2019 | , VIG
MAKRODATA A EU


Začátkem roku 2019 byla završena poslední plánovaná fúze v rámci projektu podpory bankopojištění. Vienna Insurance Group sloučila svou českou bankopojišťovací společnost Pojišťovna České spořitelny, a.s., s další dceřinou společností koncernu VIG, pojišťovnou Kooperativa pojišťovna, a.s.

Tímto spojením byla přesně podle plánu dovršena významná část koncernového projektu na posílení činnosti v oblasti bankopojištění, zahájeného v roce 2018. „Naším cílem bylo spojit lokální univerzální pojišťovatele s životními pojišťovnami specializovanými na bankoprodej, abychom podpořili oblast neživotního pojištění. Tento krok jsme úspěšně uskutečnili fúzemi v Maďarsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Rakousku a nyní i v České republice. Nadále jsme zaměřeni na úspěšnou spolupráci, a kromě životního pojištění se soustředíme na zintenzivnění činnosti v oblasti pojištění majetku a zdravotního pojištění, stejně jako na silnější zapojení do odbytu prostřednictvím internetu a na vývoj nových, dobře srozumitelných produktů“, vysvětluje Prof. Elisabeth Stadler, generální ředitelka Vienna Insurance Group.

Posílení prodeje prostřednictvím bank je jedním z cílů v rámci strategického pracovního programu VIG „Agenda 2020“. Za první tři čtvrtletí 2018 bylo prostřednictvím kooperačního partnera Erste Group získáno pojistné o objemu zhruba 900 milionů EUR. Dceřiné společnosti VIG nyní spolupracují s Erste Group a spořitelnami v deseti zemích: v Rakousku, České republice, Maďarsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Rumunsku, Srbsku, Černé Hoře, Makedonii a Bosně a Hercegovině.

Česká republika představuje hned po Rakousku druhý největší trh VIG. Díky fúzi v České republice převzala Kooperativa podle údajů o trhu ke třetímu čtvrtletí 2018 se zhruba 25 procenty tržního podílu prvenství v individuálním řebříčku českých pojišťovacích společností. Spolu s druhou dceřinou společností VIG, Českou podnikatelskou pojišťovnou (ČPP), je Vienna Insurance Group s tržním podílem kolem 32 procent největší pojišťovací skupinou v České republice. Objem pojistného VIG v České republice tvořil za třetí čtvrtletí 2018 1 274 milionů EUR a překročil tak o zhruba 6 procent úroveň předchozího roku. Výsledek (před zdaněním) se podařilo zvýšit o 9 procent na cca 124 milionů EUR. Ukazatel Combined ratio představoval v třetím čtvrtletí 2018 vynikajících 93,6 procenta.

Vienna Insurance Group (VIG) je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Kolem 50 společností ve 25 zemích tvoří koncern s dlouhou tradicí, silnými značkami a velkou blízkostí klientům. VIG staví na zkušenostech ze zanedlouho 200letého působení v pojišťovnictví.S více než 25 000 pracovnicemi a pracovníky je koncern Vienna Insurance Group jasným lídrem na svých trzích v Rakousku a zemích CEE. Toto skvělé postavení dovoluje naplno čerpat z dlouhodobého potenciálu růstu regionu se 180 miliony obyvatel. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group je podnikem s nejvyšším ratingem v rámci hlavního indexu Vídeňské burzy ATX; akcie jsou kótovány i na Burze cenných papírů Praha.


Disclaimer/Vyloučení zodpovědnosti Tato tisková zpráva obsahuje výroky zaměřené na budoucnost a týkající se budoucího vývoje Vienna Insurance Group. Tyto výroky vycházejí ze současných předpokladů a prognóz podnikového vedení Vienna Insurance Group. Změny všeobecného ekonomického vývoje, budoucí podmínky na trhu, změny na kapitálových trzích a další okolnosti mohou vést k tomu, že se skutečné události nebo výsledky budou značně lišit od v současnosti na budoucnost zaměřených výroků. Vienna Insurance Group nepřebírá povinnost aktualizovat tyto na budoucnost zaměřené výroky anebo je přizpůsobovat budoucím událostem nebo vývoji.

S případnými otázkami se obracejte na:

VIENNA INSURANCE GROUP

Koncernová komunikace & marketing

Schottenring 30, 1010 Vídeň

Wolfgang Haas, MSc - vedoucí

telefon: +43 50 390-21029

wolfgang.haas@vig.com e-mail:

Tisková zpráva je uvedena i na adrese http://www.vig.com

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: MAKRODATA A EU