Týdeník Euro vydává speciál Top advokátní kanceláře 2018

21.11.2018 | , euro.cz
MAKRODATA A EU


Praha 20. listopadu 2018 - Týdeník Euro z vydavatelství Mladá fronta spolu s pořadatelskou společností Epravo.cz vydává speciální přílohu Top advokátní kanceláře 2018. Žebříček nejlepších právnických firem vychází v spolu s aktuálním vydáním týdeníku Euro. 

V pondělí 5. listopadu proběhlo na Žofíně slavnostní vyhlášení žebříčku Právnická firma roku 2018. Mezinárodní právnickou firmou letošního roku se stala pražská pobočka advokátní kanceláře WEIL, GOTSHAL & MANGES, Domácí právnickou firmou roku 2018 pak největší česká advokátní kancelář HAVEL & PARTNERS. Letošní ročník žebříčku, který tradičně pořádá společnost Epravo.cz, byl již jedenáctým v pořadí. Podrobné výsledky týdeník Euro zpracoval ve speciální devadesátistránkové příloze Top advokátní kanceláře 2018, která je součástí aktuálního vydání. 

Kromě samotného žebříčku a profilů vítězných firem v ní najdete seznam velmi doporučovaných advokátních kanceláří, a navíc spoustu článků. Přečíst si můžete například rozsáhlý historický text o „politizujícím advokátovi“ Václavu Boučkovi.

Za Rakouska-Uherska býval prominentním advokátem, který před soudem zastupoval například Masaryka, básníka Josefa Svatopluka Machara či „zrádce národa“ Karla Švihu. Jeho sláva se zakládala na dokonalém řečnickém umění, schopnosti „zhypnotizovat“ porotu a agresivních výpadech, během kterých například neváhal označit protistranu za „takovou nulu, že druhou podobnou v Čechách musíte hledat s lucernou v pravé poledne“. Po skončení první světové války se stal poslancem a podílel se na sepsání hned dvou československých ústav. Na počátku 20. let se stáhl do pozadí, ale jeho skutečný vliv spíš vzrostl. Stal se totiž – slovy historika Antonína Klimka – jedním z neoficiálních vůdců nesmírně efektivní a obávané Masarykovy hradní informační sítě. 

Nechybějí samozřejmě ani rozhovory. Tentokrát hned čtyři. Už tradičně šlo o kulatý stůl s partnery pěti předních advokátních kanceláří – Robertem Němcem (PRK Partners), Jaroslavem Havlem (HAVEL & PARTNERS), Ladislavem Štorkem (Dentons), Lukášem Ševčíkem (Kinstellar) a Davidem Koláčkem (Clifford Chance).

Další rozhovor nám poskytl odborník na právo informačních technologií a člen představenstva České advokátní komory Martin Maisner. Mluvili jsme rovněž s řídícími partnery obou vítězných kanceláří – již zmíněným Jaroslavem Havlem a Karlem Muzikářem z WEIL, GOTSHAL & MANGES (od něj se mimochodem dozvíte, proč už dnes advokáti a kanceláře prvorepublikového „boučkovského“ střihu nejsou schopni obsluhovat velké transakce). 

Foodblogerka a advokátka Klára Donathová navíc vyzkoušela několik nově otevřených – ale přesto už prověřených – restaurací a barů, do kterých lze bez obav zajít s klientem nebo na rodinnou oslavu. Nechybí ani článek o oboru práva, který se v poslední době poněkud vymkl z kloubů, tedy o trestním právu daňovém. Přečíst si ale samozřejmě můžete také o nejrůznějších změnách – přestupech, povýšeních a odchodech –, ke kterým během uplynulých dvanácti měsíců došlo na trhu s advokátními službami, a také o největších transakcích, u kterých advokáti asistovali. 

Výsledky Právnická firma roku 2018: 

Hlavní cena 

Mezinárodní kancelář: WEIL, GOTSHAL & MANGES 

Domácí kancelář: HAVEL & PARTNERS 

Odborné kategorie 

Právo obchodních společností 

HAVEL & PARTNERS, Právo hospodářské soutěže

WEIL, GOTSHAL & MANGES, Developerské a nemovitostní projekty

Dentons, Fúze a akvizice

Clifford Chance, Restrukturalizace a insolvence

ŽIŽLAVSKÝ, Řešení sporů a arbitráže 

WEIL, GOTSHAL & MANGES, Bankovnictví a finance

PRK Partners, Kapitálové trhy

Allen & Overy, Telekomunikace a média 

ROWAN LEGAL, Duševní vlastnictví 

HAVEL & PARTNERS, Právo informačních technologií 

ROWAN LEGAL, Veřejné zakázky

MT Legal, Pracovní právo

Dvořák Hager & Partners, Sportovní právo

KŠD LEGAL, Trestní právo

Advokátní kancelář Brož & Sokol & Novák, Energetika a energetické projekty 

ŘANDA HAVEL LEGAL, Daňové právo

Rödl & Partner, Zvláštní kategorie Regionální právnická firma roku

Advokátní kancelář JELÍNEK & Partneři, Česká firma na mezinárodních trzích

DBK PARTNERS, Pro bono / CSR 

CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ, Nejlepší klientské služby – TaylorWessing e/n/w/c


Více o vydavatelství Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta je moderní vydavatelství s třiasedmdesátiletou tradicí. Vlajkovou lodí vydavatelství je týdeník Euro a portál Euro.cz. V divizi Euro HUB se pravidelně realizují odborné i společenské akce a projekty. Divize Online provozuje také ekonomický web Finance.cz a dalších 20 specializovaných online titulů. Divize Medical Services nabízí kvalitní komplexní servis ve zdravotnictví. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů. Portfolio vydavatelství Mladá fronta se od června 2017 významně rozšířilo o řadu titulů, především v segmentu auto-moto, a také sportovních a hobby magazínů. V divizi Dětské tituly začal vycházet nový časopis pro nejmenší děti Puntík. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: MAKRODATA A EU