O osudu CK Neckermann se rozhodne později, zřejmě v příštím týdnu

30.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. září (ČTK) - O budoucnosti tuzemské cestovní kanceláře Neckermann, která je součástí zkrachovalé britské skupiny Thomas Cook, se rozhodne později, pravděpodobně až v příštím týdnu. ČTK to řekl místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež. Pokračující jednání potvrdila i samotná CK. Ve hře jsou tak stále tři varianty možných řešení - bude vyhlášena likvidace, nebo se firma prodá, anebo si tým z české pobočky založí novou cestovní kancelář.

Původně se mělo o osudu společnosti rozhodnout do konce září, podle Papeže však současný stav kanceláře umožnil další jednání. \"Ukazuje se, že kondice firmy je taková, že společnost určitě vydrží delší čas pro jednání. Lze očekávat, že potrvají možná dalších sedm až deset dní,\" řekl dnes Papež. Reálné jsou podle něj stále všechny tři varianty a nelze odhadnout, pro kterou se společnost nakonec rozhodne.

Skutečnost, že jednání budou pokračovat, dnes ČTK potvrdil i mluvčí CK Neckermann Jan Šrámek. Konkrétní termín pro výsledek, případně jeho možnou podobu, však nespecifikoval.

Cestovní kancelář má nyní v cizině podle místopředsedy asociace přes 500 klientů. Většina z nich by podle Šrámka měla dokončit svou dovolenou podle plánu. V minulém týdnu musela společnost předčasně ukončit dva zájezdy. Vedle toho kancelář řeší také případy, kdy si klienti museli pobyt zaplatit ze svého, ačkoliv se společnost snaží hoteliérům poskytovat garance. CK slíbila svým klientům platby uhradit. Další problémy podle Papeže nenastaly.

CK Neckermann v minulém týdnu zrušila všechny letecké zájezdy do 6. října. To postihne zhruba 500 klientů. O budoucnosti zájezdů po tomto datu společnost v současnosti jedná. Nové zájezdy kancelář od minulého týdne neprodává.

Česká pobočka zkrachovalé britské skupiny Thomas Cook loni navýšila své tržby na 995 milionů korun, meziročně o téměř 21 procent více, vyplývá z výroční zprávy společnosti. Zahrnuje účetní období od října 2017 do konce září 2018. Čistý zisk společnosti se naopak snížil zhruba o sedm milionů na 15,3 milionu korun. Z předchozích let ovšem podniku zůstala neuhrazená ztráta téměř 103 milionů korun. Pobočka zahrnuje dvě základní divize - vedle CK Neckermann je to ještě firma Global Travel Lufthansa City Center.

sip mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK