Průmyslové zakázky v Německu klesly více, než se čekalo

07.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 7. října (ČTK) - Zakázky německého průmyslu se v září ve srovnání s předchozím měsícem snížily o 0,6 procenta. Pokles byl výraznější, než se čekalo. Zpráva, kterou dnes zveřejnilo německé ministerstvo hospodářství, naznačuje, že pokles výroby tlačí největší evropskou ekonomiku do recese, napsala agentura Reuters.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali pokles zakázek o 0,3 procenta. Meziročně se zakázky německého průmyslu snížily o 6,7 procenta.

Německá ekonomika ve druhém čtvrtletí klesla ve srovnání s předchozími třemi měsíci o 0,1 procenta. Nejnovější data vykazují, že slabý výkon průmyslu pokračuje. Většina ekonomů recesi definuje jako dvě čtvrtletí hospodářského poklesu za sebou.

\"Německá ekonomika je v recesi. Dnes zveřejněná data to znovu prokazují,\" uvedl analytik VP Bank Thomas Gitzel. \"Německá vláda patrně bude čelit rostoucímu tlaku, aby z přísné rozpočtové politiky slevila,\" dodal.

Německé hospodářství je silně orientované na vývoz. V poslední době čelí vážným problémům kvůli obchodním sporům, ochlazení globální ekonomiky a nejistotě související s plánovaným odchodem Británie z Evropské unie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK