Agrofert k informacím o pozadí schůzek

25.11.2005 | , Agrofert
Tiskové zprávy


Společnost Agrofert Holding pokládá nově zveřejněné informace o pozadí tajných schůzek mezi lobbisty Jackem Spyrou, Robertem Piksou a bývalým funkcionářem úřadu vlády Zdeňkem Doleželem, z nichž pořídila záběry skrytou kamerou televize Nova, za závažné.

Jak dnes informoval server Euro Online, dostala nabídku na zveřejnění skrytě pořízených videonahrávek, později odvysílaných Novou, také redakce Hospodářských novin, která je však odmítla. Euro Online cituje šéfa komentátorského oddělení HN Tomáše Němečka.

 „Příliš nás to nepřekvapuje,“ komentoval nové informace generální ředitel Agrofertu Andrej Babiš. „Pokud je to pravda, jedině to potvrzuje naše dávné podezření, že celá aféra byla od počátku pečlivě zinscenována, že v ní mohly hrát roli příslušníci zahraničních tajných služeb a také že role novinářů z Rzeczpospolity v tomto případu byla velmi nestandardní,“ dodal Babiš

Společnost Agrofert od počátku upozorňovala na rozpory v tvrzeních jednotlivých účastníků i na mnohé podezřelé okolnosti schůzek a jejich nahrávek. Agrofert také opakovaně poukazoval na neobjektivní postup reportérů polského deníku Rzeczpospolita, který na svých stránkách rozpoutal polsko-českou aféru ve věci údajné korupce v privatizaci Unipetrolu. Zveřejněné informace jsou jen dalším důkazem pro naše podezření.

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy