Úrazové pojištění stále nedoceněno

28.12.2005 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Pro některé pouhá zbytečnost, pro jiné pocit jistoty. Tak se naši čtenáři staví k otázce uzavírání úrazového pojištění, na kterou jsme se ptali v naší pravidelné anketě.

K úrazu může dojít rychle a kdekoliv, zpravidla když to nejméně čekáme. Úrazy se nevyhýbají nikomu, ať už je to v zaměstnání, při dopravních nehodách nebo při sportu. Předcházet jim lze jen stěží, v některých případech nepomůže ani maximální opatrnost. Následky úrazu bývají vždy nepříjemné, přesto díky úrazovému pojištění můžeme podobné nepříjemnosti snáze překonat. Neochrání sice před upadnutím na ledu nebo při úrazu z automobilové nehody, ale pomůže poškozenému zmírnit finanční důsledky, které by mohly zhoršit jeho životní situaci.

Ačkoli nejčastějšími "účastníky" úrazů jsou starší občané a děti, úrazové pojištění bývá využíváno hlavně u dospělých, u nichž může úraz zkomplikovat život kvůli poklesu příjmu v době léčby úrazu. A právě na otázku uzavření úrazového pojištění jsme se ptali našich čtenářů v anketě umístěné na našich stránkách.

Máte uzavřeno úrazové pojištění?
Ano, jistota je jistota 42 %
Ne, připadá mi to zbytečné 33 %
Ne, ale hodlám jej uzavřít 25 %


Z výsledků naší ankety vyplývá, že pro 42 % hlasujících je uzavření úrazového pojištění nezbytností, třetina respondentů (33 %) jej považuje za zbytečné. Zbývající čtvrtina hlasujících (25 %) zatím úrazové pojištění sjednáno nemá, ale uvažuje o jeho uzavření.

Na domovské stránce sekce Pojištění je pro vás připravena anketa nová. Tentokrát se vás ptáme, zda jste se nechali zlákat a využili jste služeb pojišťovacího zprostředkovatele.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ