Poštovní spořitelna nabízí klientům i neklientům nejvýhodnější zahraniční platby na trhu

20.01.2006 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Poštovní spořitelna nabízí nejvýhodnější sazby za převod peněz do zahraničí, navíc s unikátní možností výběru – buď převést peníze na účet nebo vybrat peníze v zahraničí jako hotovost. Služba Eurogiro umožňuje posílat peníze do zahraničí už za 100 Kč a může tak být výhodnější variantou pro tzv. přeshraniční platby.

Služba Eurogiro umožňuje klientům i neklientům provádět zahraniční platby za nejvýhodnějších podmínek na českém bankovním trhu. „Unikátní je na službě Eurogiro i to, že umožňuje peníze posílat i přijímat bezhotovostně i v hotovosti. Poplatky za bezhovotostní převody přitom začínají na 100 Kč, což je suverénně nejméně na trhu. Peníze na Slovensko mohou dokonce zájemci posílat bezhotovostně už za 50 Kč. Eurogiro tak může například podnikatelům nahradit přeshraniční platby a přinést podstatné úspory,“ uvedl Libor Svoboda, produktový manažer Poštovní spořitelny. „Službu navíc mohou využívat i neklienti Poštovní spořitelny,“ dodal Libor Svoboda.
Eurogiro je vhodné pro podnikatele i pro fyzické osoby. Může být i výrazně výhodnější variantou pro tzv. Emergency Cash.

Množství zemí, do nichž je možné prostřednictvím služby Eurogiro peníze posílat a z nichž je možné je přijímat, stále roste. „V současnosti je to už 15 zemí, do nichž a z nichž je možné posílat peníze,“ doplnil Libor Svoboda. Jsou to Belgie, Chorvatsko, Japonsko, Kanada, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Španělsko, Švýcarsko, Turecko. Největší počty převodů probíhají mezi ČR a Slovenskem a ČR a Německem.

Poštovní spořitelna nabízí službu Eurogiro jako jediná banka na českém trhu od roku 2002. Službu mohou využívat fyzické osoby i podnikatelé, občané ČR i cizinci. K odeslání nebo přijetí peněz není potřeba být klientem Poštovní spořitelny. Službu Eurogiro mohou zájemci využít na 3300 poštách a ve Finančních centrech Poštovní spořitelny.  Platba do zahraničí je doručena do tří dnů od data podání.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy