Společnost Cyrrus loni zobchodovala téměř 107 miliard korun

20.01.2006 | , Cyrrus
Tiskové zprávy


Společnost CYRRUS, a.s., největší mimopražská makléřská společnost a člen Burzy cenných papírů Praha, realizovala v roce 2005 celkové objemy obchodů ve výši téměř 107 miliard korun. V porovnání s loňským rokem to znamená navýšení o 94,4 %. V roce 2005 prostřednictvím CYRRUSu obchodovalo s nástroji kapitálového trhu 677 klientů, což představuje nárůst o 55,4 %.

V roce 2005 zrealizovala společnost CYRRUS, a.s. svůj historicky nejvyšší objem obchodů s akciemi. Na domácím kapitálovém trhu činil objem obchodů 105 miliard (oproti 55 mld. v roce 2004).

Loni také výrazně rostl zájem investorů o obchodování s investičními certifikáty v Německu. Díky získání derivátové licence v prvním pololetí roku 2005 se zde objem obchodů téměř ztrojnásobil, a k 31. 12. 2005 činil 17 mil. EUR. Tento výsledek je tak o 11 mil. EUR vyšší než v roce 2004. CYRRUS rovněž nabízí možnost obchodování i na dalších zahraničních trzích, konkrétně například ve Spojených státech.

Za nárůstem obchodování v loňském roce vidí vedení společnosti především zvyšující se zájem Čechů o nové formy zhodnocování finančních prostředků.

V tomto roce očekává společnost CYRRUS růst zájmu především o certifikáty, které jsou v Evropě velmi populární a v České republice je investoři teprve začínají poznávat.

„V letošním roce také plánujeme rozšíření obchodní doby pro strukturované produkty v Německu a díky přímé vazbě na emitenty nabídneme klientům možnost obchodovat až do 22 hodin. Jsme připraveni operativně reagovat na novinky, které připravuje pražská burza, ať už se bude jednat o certfikáty na index, futures, nebo jiný typ derivátu“, říká Jiří Loubal, ředitel společnosti CYRRUS.

V současnosti má CYRRUS 50 zaměstnanců a z toho 22 licencovaných makléřů. Hlavní sídlo společnosti je v Brně a pobočka v Praze. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy