Olympiáda ovládne sdělovací prostředky

01.02.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Něco málo přes týden zbývá do sportovního svátku zvaného olympiáda. Do dějiště her, italského Turína, míří davy fanoušků, další miliony shlédnou podívanou v televizi. Na co se můžeme těšit?

Téma týdne: Těšíme se na olympiádu

Olympijské hry již dávno nepatří pouze sportovcům, ale jsou také přehlídkou firem, které jsou ochotny do této velkolepé akce investovat nemalou část finančních prostředků. Důvod je prostý. Zviditelnění. Hry se tak stávají byznysem, ve kterém se točí miliardy.

Vysílání v olympijském duchu
To si uvědomují i sdělovací prostředky a tak Zimním olympijským hrám věnují zvláštní pozornost. Z tuzemských masmédií se tomuto sportovnímu svátku bude, jako již tradičně, nejvíce věnovat Česká televize. Na programu ČT 2 může sportuchtivý fanoušek sledovat olympijský program, a to nepřetržitě 24 hodin denně. V průběhu každého dne je připravena slušná porce přímých přenosů a záznamů, která je v nočních a brzkých ranních hodinách zakončena nejlepšími momenty z her.

Spouští se nový sportovní kanál
Tím však nabídka naší veřejnoprávní televize nekončí. Současně se zahájením olympiády, v pátek 10. února, spustí Česká televize specializovaný kanál ČT 4 Sport. Program vysílání by neměl kopírovat „čété dvojku“ a olympijský vysílací blok poběží zhruba šestnáct hodin denně. Stejně jako zpravodajský kanál ČT 24, bude i tento sportovní kanál dostupný pouze v rámci pozemního televizního vysílání nebo prostřednictvím kabelové a satelitní televize. Dostane se tak zhruba do 700 000 domácností. Ten, kdo by měl informací z her nedostatek a má k dispozici „kabelovku“ či satelit, může přepnout na program Eurosportu. I on nabízí nepřetržitý olympijský program.

Olympiáda na rozhlasových vlnách
Nemáte-li televizní přijímač po ruce a přesto si nechcete olympiádu nechat ujít, můžete si naladit Český rozhlas 1 – Radiožurnál, který se stal exkluzivním vlastníkem rozhlasových vysílacích práv z OH v Aténách. Od brzkého rána do pozdních nočních hodin pro posluchače sbírají jeho reportéři aktuální výsledky, zajímavosti a natáčí rozhovory s českými reprezentanty i největšími hvězdami her.

Olympijské přílohy
Olympijský duch bude patrný i z elektronických médií, kdy velké internetové portály chystají pro své čtenáře speciální přílohy s olympijskou tematikou. Ani zde nebudou samozřejmě chybět on-line výsledky, stejně jako aktuální komentáře, rozhovory či jiné zajímavosti. Speciální akce a informace chystají pro své zákazníky také dva ze tří tuzemských mobilních operátorů - Eurotel a T-Mobile. Uživatelé mobilních telefonů tak budou moci kromě textového zpravodajství stahovat i obrázky ze sportovní tematikou.

Další finanční tipy a triky naleznete na http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky