Co si na olympiádě nenechat ujít

09.02.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Už jste nakoupili občerstvení k televizi? Nebo patříte mezi ty šťastné, kteří pojedou fandit osobně? Každopádně zítra olympijské hry začínají a vy byste měli být u toho.

Téma týdne: Těšíme se na olympiádu

Už zítra začínají XX. zimní olympijské hry. Program je pestrý a všechny dny jsou nabity zajímavými sportovními událostmi. I tentokrát budou hry tradičně zahájeny slavnostním ceremoniálem. Ten uvidí na Stadio Olympico 35 000 diváků.

Bojovat se bude na celkem čtrnácti sportovištích. Soutěže na sněhu proběhnou v okolí střediska Sestriere, které leží asi 100 km od Turína. Podrobnou mapu sportovišť najdete zde.

Jak už bylo výše zmíněné, páteční večer bude zaplněn slavnostním zahájením. Už od soboty se však můžeme těšit na bohatý program s prvními českými želízky v ohni. Můžeme fandit reprezentantům v severské kombinaci, biatlonu, na saních, v skocích na lyžích nebo v akrobatickém lyžování. Největší nadějí sobotního dne bude právě Nikola Sudová.

V neděli si užijeme především lyží. Na programu bude sjezdové lyžování, běh nebo skoky. Večer se můžeme podívat i na rychlobruslaře. Medailovými adepty jsou především Jakub Janda, Kateřina Neumannová nebo Lukáš Bauer.

Pondělí bude pro naše reprezentanty odpočinkové. V poledne si však nenechte ujít naše biatlonistky. Další dny budou zase v režii lyžařů. Ve středu zahajuje Česká republika zápasem s Německem svoji cestu k olympijským medailím v hokeji. Hned následující dny se postupně utkáme se Švýcary, Finy a Italy. V sobotu také začínají závody bobů.

Pondělí je zajímavé pro příznivce akrobatického lyžování a Aleše Valenty. Dokáže zopakovat úspěch z minulé olympiády?

V pátek 17.2. a v úterý 22.2. na programu budou silné disciplíny Šárky Zahrobské, a to slalom a kombinační sjezd a slalom. Určitě si je nenechte ujít a fanděte naší největší favoritce v alpském lyžování.

Zajímavostí úterního dne bude také hokejový zápas mezi Českou republikou a Kanadou. Ve středu se necháme překvapit výkonem mladé nadějné rychlobruslařky Sáblikové.

V případě postupu našich kluků ze základní skupiny se poslední dny budou odvíjet ve znamení hokeje. Finálový zápas je naplánován na poslední den olympiády, a to ve 14 hodin. Oficiální zakončení her proběhne šestnáctý den  ve 20 hodin.

Podrobně všechny sportovní události včetně místa konání a přesného času najdete na tomto odkazu. Oficiální stránky www.torino2006.com nabízí také přehledný kalendář do kterého budou postupně vpisovány jednotlivé výsledky. Najdete ho zde.

Ať už tato olympiáda dopadne jakkoliv pro naše sportovce, nesmíme zapomínat, že se především jedná o formu zábavy. Bohužel postupem času se i tato událost postupně zkomercionalizovala a desetiny vteřin dokážou připravit sportovce o tučné odměny. Nezbývá nám než doufat, že se XX. zimní olympijské hry zapíšou do paměti lidí podle příjemných okamžiků a ne podle dopingových afér nebo zfalšovaných výsledků.

Další finanční tipy a triky naleznete na http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky