Podnikatelem roku 2005 Moravskoslezského kraje je Ladislav Kraus ze společnosti Bochemie s.r.o.

14.02.2006 | , Vodafone
Tiskové zprávy


Ladislav Kraus, generální ředitel společnosti Bochemie, dnes z rukou hejtmana Moravskoslezského kraje a zástupce společnosti Ernst & Young převzal trofej Podnikatel roku Moravskoslezského kraje.

Soutěž Podnikatel roku 2005 v Moravskoslezském kraji vyhlásila společnost Ernst & Young ve spolupráci s hejtmanem Ing. Evženem Tošenovským. O vítězství Ladislava Krause rozhodla nezávislá porota.

„Soutěž upozorňuje na zásadní roli podnikatelů a podnikatelek při ovlivňování rozvoje ekonomiky České republiky. Jsme proto rádi, že uznání jejich práce i na regionální úrovni přispěje k dalšímu rozvoji podnikatelské sféry u nás i k jejímu pozitivnímu vnímání,“ řekl Dirk Kroonen, vedoucí partner Ernst & Young v České republice.

"Jsem rád, že můžeme v našem kraji ukázat úspěšné podniky a podnikatele, kteří mohou být inspirací pro další. Věřím, že ocenění pomůže ještě zřetelněji ukázat na slušné a úspěšné podnikatele nejen v našem kraji, ale i za jeho hranicemi tak, aby se také stali vzorem pro jiné," řekl při té příležitosti hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský.

Bochemie s.r.o. vznikla v roce 1994 na základě privatizace odkupem akcií státu managementem podniku, Ing. Ladislav Kraus se stal jejím generálním ředitelem. „Cílem naší společnosti je být nejlepší v úzkém segmentu na trhu, v němž působíme. Věřím, že ocenění Podnikatel roku Moravskoslezského kraje je toho také důkazem a velice si ho vážím,“ říká Ladislav Kraus.

Společnost Bochemie s.r.o. se zabývá výrobou a prodejem desinfekčních přípravků pro zdravotnictví, zemědělství a instituce, desinfekčních a čistících prostředků pro domácnost atd. Mezi nejznámější produkty společnosti na českém a slovenském trhu patří Savo a Chloramin. Ke konci roku 2004 měla firma 420 zaměstnanců, její roční obrat činil 960 milionu korun, provozní zisk 123 milionu korun. Ve svém volném čase se Ladislav Kraus, kterému je čtyřicet devět let, věnuje rodině a koníčkům, mezi něž patří hudba a sport, například lyžování.


Hlavními partnery soutěže Podnikatel roku 2005 jsou společnosti ABRA a AMCICO AIG Life a oficiálním dopravcem je ČSA. Soutěž podporují agentura CzechInvest, sdružení TUESDAY Business Network, Hospodářská komora České republiky a US Business School Prague.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy