Plánované spojení Živnostenské banky a HVB Bank Czech Republic

07.03.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


UniCredit a Bank Austria Creditanstalt, člen skupiny UniCredit Group, plánují spojení svých českých dceřiných společností Živnostenské banky a HVB Bank Czech Republic. V nejbližších týdnech dojde k vytvoření struktury místního integračního týmu, který bude koordinovat všechny nutné aktivity. Plánované spojení obou bank by se mělo realizovat v roce 2007 a podléhá schválení příslušnými státními orgány. Obě banky budou během celého integračního procesu působit paralelně, jako dvě samostatné, nezávislé společnosti.

Prvním krokem, který byl ze strany UniCredit a Bank Austria Creditanstalt učiněn, bylo jmenování vrcholového vedení nové banky. Předsedou představenstva a generálním ředitelem byl jmenován Jiří Kunert, nynější předseda představenstva a generální ředitel Živnostenské banky. Současný předseda představenstva a generální ředitel HVB Bank Czech Republic David Grund se v nové bance stane místopředsedou představenstva a prvním náměstkem generálního ředitele. Až do dokončení fúze budou Jiří Kunert a David Grund zastávat své současné funkce v Živnostenské bance resp. HVB Bank Czech Republic.

Spojením HVB Bank Czech Republic s Živnostenskou bankou vznikne čtvrtá největší česká banka, která bude mít celková aktiva v objemu více než 200 mld. Kč (7,4 mld. EUR), přibližně 66 poboček a více než 180 000 klientů. Nová banka bude součástí největší bankovní skupiny ve střední a východní Evropě.

UniCredit Group je silná evropská bankovní skupina, která poskytuje své služby více než 28 milionům klientů prostřednictvím sítě 7 000 poboček ve 20 zemích. Co se týče regionu střední a východní Evropy, zde zvýší nová skupina počet poboček na cca 2 800 a počet klientů přibližně na 16 milionů.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy