Citigroup Property Investors a ECM podepsaly smlouvu o joint venture

08.03.2006 | , ECM
Tiskové zprávy


Přední developerská skupina ECM podepsala smlouvu  o joint venture s významným mezinárodním investorem Citigroup Property Investors (CPI), členem skupiny Citigroup. Společný joint venture umožňuje ECM a CPI sdružení finančních prostředků na rozvoj a investice do regionálních nemovitostí v České republice v celkové hodnotě 300 miliónů eur.

„Expandovat do regionů na území České republiky  je dlouhodobé strategické rozhodnutí ECM,“ říká Milan Janků, generální ředitel skupiny ECM, a pokračuje: „Vstup i do dalších regionů v České republice vnímáme jako zajímavou podnikatelskou příležitost a významný obchodní potenciál. Jsem proto rád, že se nám podařilo získat tak významného a silného mezinárodního partnera. CPI má dlouholeté a široké  zkušenosti v oblasti financování nemovitostí.“

Robbin Herring, ředitel týmu pro vyhledávání investic CPI, dodává: „Těší nás joint venture se společností ECM i náš dosavadní pokrok v získávání atraktivních developerských příležitostí v rámci České republiky. Věříme, že český trh s nemovitostmi má silné základy a pro CPI představuje zajímavou investiční příležitost.“

Joint venture připravuje dva projekty: Diplomat Center v Plzni a Varenská Office Centrum v Ostravě. Skupina ECM odstartovala výstavbu projektu Diplomat Center koncem loňského roku. V Ostravě skupina ECM připravuje projekt administrativní budovy Varenská Office Center, který vznikne kompletní rekonstrukcí bývalého Domu vodohospodářů (správní budovy společnosti SMVaK). Rekonstrukce proběhne v letošním roce a dokončení se plánuje na počátek roku 2007.

Joint venture hodlá vložit investice do řady dalších projektů napříč celou Českou republikou včetně obchodních center, rezidenčních projektů, hotelů a kancelářských budov.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy