AKTUÁLNĚ Z UNIVERZIT: last minute přihlášky

16.03.2006 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Maturanti mají za sebou už dva klíčové termíny pro podávání přihlášek na vysoké školy. Do konce února je přijímala většina vysokých škol, do středy, tedy 15. března, na ně čekaly třeba Jihočeská univerzita nebo Pedagogická fakulta pražské Karlovy univerzity. Mnoho zajímavých oborů ale zůstává stále otevřených.

Maturanti mají za sebou už dva klíčové termíny pro podávání přihlášek na vysoké školy. Do konce února je přijímala většina vysokých škol, do středy, tedy 15. března na ně čekaly třeba Jihočeská univerzita nebo Pedagogická fakulta pražské Karlovy univerzity. Mnoho zajímavých oborů ale zůstává stále otevřených.

Server vysokeskoly.cz vás ještě v únoru informoval o tom, kde je uzávěrka sběru vašich formulářů posunuta. Jedná se především o Západočeskou univerzitu, Vysokou školu chemicko-technologickou, Českou zemědělskou univerzitu, ale i jiné školy.

Právě pražská Vysoká škola chemicko-technologická upozorňuje nejenom na svoje high-tech obory. Tento rok se otevírá nový bakalářský studijní obor Chemie, určený zejména pro nadané studenty, kteří se zajímají o chemii jako vědu nejenom široce, ale rádi by šli i do hloubky. Škola předpokládá, že takhle zevrubně koncipovaná studijní orientace umožní absolventům vybrat si v budoucnu co možná nejvhodnější specializaci a studovat ji na magisterském stupni.

Celou škálu aktuálních last minute přihlášek nabízí Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Na Fakultě sociálně-ekonomické otvírají nové obory Podniková ekonomika a management, Regionální rozvoj a Finanční management, nově byl akreditován i obor Toxikologie a analýza škodlivin na Přírodovědecké fakultě. Stihnout to ještě můžete do 31. března.

Filozofické fakultě Univerzity Pardubice se podařil akreditovat obor Filozofie. Až do 30. dubna na něj mohou podávat přihlášky všichni se zájmem o historii filozofie, ale i jejich dnešních podob. "Absolvent získá humanitní vzdělání, které je v moderní době předpokladem dobrého zvládnutí mnohých oblastí v kultuře, školství nebo veřejné správě," uvedl Aleš Prázný z Filozofické fakulty. Přijato bude 40 uchazečů, přijímací zkoušky se konají 5. - 7. června.


Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Dušan Mikušovič