Hypotéka na míru všem potřebám a chutím!

20.03.2006 | , Hypoteční banka
Komerční sdělení


Jedině v Hypoteční bance si můžete sami nastavit parametry hypotéky! Prostě si vyberete způsob splácení. Pořád stejně, degresivně (splátky klesají) nebo progresivně (splátky jsou na začátku snížené). Můžete si zvolit i řadu dalších parametrů!

A co takhle peníze navíc na zařízení bytu? Víte, že hypotéku si dnes můžete vzít předem, nebo naopak zpětně? Také se do úroků dají započítat poplatky, abyste méně platili na daních... zkrátka je toho hodně, co si dnes můžete u hypotéky nastavit podle sebe, a navíc se ještě dají jednotlivé věci kombinovat. Tedy alespoň v Hypoteční bance, která se na hypotéky specializuje.

Hypoteční úvěry u nás dnes nabízí celkem šestnáct bank, z toho se však pouze dvě na jejich poskytování specializují. A jen jediná je tu s vámi od začátku – Hypoteční banka vám poskytla vůbec první hypoteční úvěr v České republice v roce 1995. A jako specialista - kuchař, který ví na co máte chuť a dokáže vám pokrm připravit přesně podle vašich chutí, tak i Hypoteční banka jako specialista, vám podle vašich představ, věku, potřeb a možností umí navrhnout hypotéku. Stačí jen říci, co a za kolik chcete koupit a kolik byste chtěli měsíčně splácet. Hypoteční banka totiž disponuje nejširší nabídkou hypotečních úvěrů, které lze kombinovat s celou řadou služeb. Věřte nebo ne, individuální nastavení hypotéky krystalizuje z více než 300 variant.

hrnce_clanek.jpg

Z čeho vybírat?
Ujasněte si, na co hypotéku potřebujete
Tedy kolik vás nový domov bude stát peněz, kolik peněz máte k dispozici, kolik chcete půjčit a na co. Zda jen na pořízení nemovitosti, nebo také na vybavení. Potřebujete-li třeba vedle půjčky ještě finanční hotovost, chtějte hypotéku s neúčelovou částí. Nebo si dokonce můžete vybrat tzv. Americkou hypotéku, za kterou si můžete koupit cokoliv chcete.

Kolik chcete půjčit?
Dnes je zcela běžné půjčit si až do 100 % hodnoty nemovitosti.  

Máte kapitálové životní pojištění, stavební spoření, eventuelně dostanete půjčku pro mladé?
V tom případě může být pro vás vhodné hypotéku s těmito finančními produkty zkombinovat. Pokud se rozhodnete například pro hypotéku kombinovanou se životním pojištěním nebo stavebním spořením, hradíte bance pouze úroky. Půjčku jako takovou splatíte až na konci z pojistky či stavebního spoření, případně v předem dohodnutých termínech (např. každých pět let).

Vyberte si splácení!
Vhodnou volbou měsíčních splátek můžete ušetřit. Vedle standardních (anuitních, které se po celou dobu fixace sazby nemění) je možné sáhnout po progresivním způsobu (nižší počáteční, ale postupně rostoucí splátky), jenž je vhodný pro mladé lidi s aktuálně nižšími příjmy. Degresivní způsob (počáteční vyšší splátky postupně klesají) volí lidé s momentálně vysokými příjmy. Výhodou tohoto splácení je, že při stejné době splatnosti zaplatíte na úrocích méně než při anuitním splácení.

Zvolte správnou dobu fixace.
Banky nabízejí fixaci, tedy dobu, na níž si domluvíte určitou výši úrokové sazby, od jednoho roku do patnácti let (některé i do třiceti let). Hypoteční banka coby specialista umí nabídnout také sazbu vázanou na roční sazbu PRIBOR. Náš tip: odborníci v současné době nízkých úroků hypoték doporučují fixovat si úrok na pět let, alespoň však na tři roky.

Rozhodněte se pro způsob hrazení poplatků.
Poplatky můžete buď hradit extra, nebo je započítat do úroků. V takovém případě je odečítáte z daní.

Využijte garanci úrokové sazby.
Hypoteční banka vám po dobu třiceti dnů zaručuje úrok platný v den předání žádosti o hypotéku. Růstu úrokových sazeb se tedy nemusíte bát a pokud by mezitím klesly, uzavře s vámi banka hypoteční smlouvu s aktuálním, tedy nižším úrokem.

Výhody, které platí u specialistů
K široké nabídce nejrůznějších variant hypotečních úvěrů poskytuje specializovaná hypoteční banka svým klientům rovněž komplexní bezplatný servis – od výběru optimálního způsobu financování, přes zprostředkování pojištění nemovitosti či životního pojištění až po nabídku odhadu ceny nemovitosti prostřednictvím své externí nebo interní sítě odhadců. Navíc vám neklade další podmínky. Například nemusíte mít u ní vedený účet a posílat na něj svůj plat, obvykle nechce ani abyste si sjednali životní pojištění a samozřejmostí je, že poplatek za zpracování úvěru hradíte teprve v okamžiku, kdy se dohodnete.
Proč se tedy spokojit se stejnou hypotékou  nabízenou všem bez rozdílu, když můžete mít od specialisty takovou, která přesně vystihne vaše možnosti, přání a chutě?

Více informací a hypoteční kalkulačku naleznete na www.hypotecnibanka.cz

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení