Co týden dal?

24.03.2006 | , Finance.cz
Press centrum


Opět je tu konec týdne a s ním i přehled nejdůležitějších informací ze světa, z domova i z našeho serveru. Tento týden přinesl nejen obohacení našeho obsahu, ale hlavně dvě nové skvělé soutěže! Neváhejte a nechte se zlákat!

Posledních 7 dní ve světě

  • Prezidentské volby v Bělorusku, které opět přinesly jasné vítězství dosavadnímu prezidentovi Alexandru Lukašenkovi, nesplňovaly přijímané standardy a nebyly svobodné, ani spravedlivé. V Minsku to uvedl zástupce OBSE.
  • Baskická separatistická skupina Baskicko a jeho svoboda (ETA) vydala druhé prohlášení, v němž potvrdila, že chce složit zbraně. Příměří vstoupilo v platnost o půlnoci ze včerejška na dnešek. Už ve středu organizace vydala dokument, v němž vyhlásila trvalé příměří.
  • Německo podle očekávání prodlouží o další tři roky ochranu svého pracovního trhu proti přístupu pracovních sil z osmi nových členských zemí Evropské unie. Rozhodla o tom na svém zasedání v Berlíně německá vláda.
  • Protesty proti vládnímu plánu boje s nezaměstnaností ve Francii stále víc provázejí násilnosti, které policie spíše než samotným manifestantům přičítá skupinám výtržníků z problematických předměstí, jež byla dějištěm velkých nepokojů na podzim.
  • Ekvádorská vláda vyhlásila v pěti centrálních provinciích výjimečný stav, aby mohla lépe kontrolovat protesty tisíců Indiánů. Ti se znovu vydali do ulic a žádají na vládě, aby neuzavírala se Spojenými státy dohodu o volném obchodu.
  • Letiště v Evropské unii jsou od nynějška zcela zapovězeny 92 leteckým společnostem, které se kvůli pochybnostem o bezpečnosti cestujících dostaly na unijní černý seznam.

...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/.

V našem Prodejním centru můžete rychle a výhodně uzavřít

STAVEBNÍ SPOŘENÍ

Výhodný způsob spoření se státní podporou a pojištěnými vklady. Uzavřete on-line a získejte odměnu až 700 Kč!

PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ

Bezpečný způsob, jak se zajistit na stáří s možností daňových úlev. Uzavřete on-line a získejte jeden měsíční příspěvek zpět!!!

Tip on-line prodeje pro tento týden/>

Využijte nabídku Stavební spořitelny České spořitelny a ušetříte. Ke každé nové smlouvě poskytuje BUŘINKA prémii ve výši 100% úhrady za uzavření smlouvy (maximálně 3000 Kč). Nárok na odměnu vzniká pokud je na smlouvu naspořeno minimálně 5% z cílové částky, a to nejpozději do 12 měsíců od jejího uzavření. Pro děti narozené v roce 2006 je možnost sjednat takovou smlouvu do 31.12.2006, pro ostatní je nabídka omezená od 1.3.2006 do 30.6.2006. Neváhejte, získáte tak zdarma uzavření smlouvy> a navíc zdarma vedení účtu v roce uzavření spoření.

Posledních 7 dní doma

  • Přestože Češi a Češky pomalu vymírají, obyvatel v zemi v posledních letech přibývá. Úbytek lidí totiž již od roku 2003 nahrazují cizinci. Loni se postarali o to, že České republice přibylo 30.502 obyvatel.
  • Jen méně než třetina lidí byla v únoru spokojena se stávající politickou situací. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM z počátku března.
  • Okresní soud v Mělníku ve středu přiřkl státní hrad Kokořín a okolní pozemky potomkům bývalého majitele z rodiny Špačků. Vydání hradu bránil Národní památkový ústav, argumenty jejich právní zástupkyně však soud odmítl.
  • Ostatky vojáků německého wehrmachtu, které již tři roky leží ve skladu stavební firmy v Ústí nad Labem, zde zůstanou nejméně ještě další dva roky. Není totiž k dispozici místo pro jejich trvalé uložení.
  • Ozbrojený lupič přepadl v úterý poštu v Lidické ulici v Českých Budějovicích. Pracovnici ukázal papír s textem, v němž požadoval peníze, a na přepážku položil střelnou zbraň. Žena mu vydala několik desítek tisíc korun.
  • Zásadní změny, které měl přinést nový trestní zákoník, se odkládají na neurčito. Kodex nahrazující zastaralou normu z 50. let, který odborníci a politici chystali 14 let, v úterý poslanci definitivně zamítli a vrátí se k němu až po červnových volbách.
  • Rekordní dividendy až za 110 miliard korun si letos z Česka na své účty převedou zahraniční vlastníci zdejších firem. Bude to skoro desetinásobek oproti roku 2000.
  • Občanská demokratická strana navrhuje ve svém programu pro živnostníky roční daňové prázdniny. Drobní podnikatelé by si je mohli vybrat v kterémkoli roce volebního období.

...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/.

 

Výrobky roku 2006Zvolte si svůj vítězný výrobek mezi produkty, které byly přihlášeny do programu Volba spotřebitelů 2006 – Nejlepší novinka. Všichni hlasující získají předplatné časopisu dle vlastního výběru a software od společnosti AEC zdarma! Deset vylosovaných získá balíčky v hodnotě přes 400 Kč od organizátora programu Atoz Event s.r.o., které budou obsahovat některé z přihlášených výrobků. Hlasujte na stránce www.finance.cz.

 

Posledních 7 dní na našem serveru

Fintriky

Koupit si dům nebo byt na hypotéku, zadlužit svoji nově založenou firmu nebo pořídit si vůz na leasing to chce velký kus odvahy. Zadlužování se ale stává běžnou realitou, bez něho se podnikání nebo i soukromý život jen těžko obejde. Ve Fintricích tohoto týdne jsme se zaměřili především na dluhy, půjčky, hypotéky, leasingy. Vaši pozornost bychom chtěli zaměřit hlavně na článek Dejte si pozor na "výhodné" půjčky. Ochoty (nebo nutnosti) zadlužit se zneužívají i podvodníci a v tomto článku se dočtete o klasických chybách, kterých se musíte při zkoumání výhodné půjčky od neznámé firmy vyvarovat. Ostatně všechny texty určitě stojí za přečtení!

Anketa

Na naší domovské stránce jste tento týden nenašli klasickou anketu, ale soutěžní kvíz. Od tohoto týdne totiž můžete soutěžit s Rádcem investora o zajímavé ceny. Popis programu včetně anketní otázky najdete na této stránce.

Anketní otázka pro tento týden byla zveřejněna v jiných podsekcích po celém serveru. Tento týden jsme se vás ptali, zda si myslíte, že ČR do konce roku 2006 stihne vyčerpat většinu z přidělených peněz ze strukturálních fondů EU. A výsledky hlasování?

  • Ano - 21 %
  • Ne, pouze malou část - 64 %
  • Nevím - 20%

Zdá se, že většina z našich čtenářů je skeptických a nevěří státní správě ani samosprávě, že se jim podaří správně a hlavně v dostatečné míře čerpat prostředky, na které máme nárok. A mají pravdu, nedaří se a to je velká škoda!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum