Matějská i cirkus přináší nevšední zážitky

11.04.2006 | , Finance.cz
FinTriky


Přemýšlíte, jak strávit víkend a zabavit své ratolesti? Pokud mají rádi zvířata, cirkus je ideálním řešením. A nebo proč nezkusit tradiční Matějskou pouť? I zde se nabízí celá řada možností vyžití.

Téma týdne: Tipy na rodinný výlet

Nemáte plán na víkend? Počasí konečně dostává nádech jara a příroda se pomalu začíná probouzet. Nevíte jak zabavit své neposedné děti? Nezapomenutelným zážitkem může být návštěva cirkusu. Další možností je Matějská pouť nabízející celou řadu atrakcí. Jelikož sezóna již propukla, podíváme se, jaká je aktuální nabídka.

Pohled pod šapitó
Krotitelé divokých šelem, drezúra psů, sloni, medvědi, žongleři, klauni, skvělé artistické výkony. Toto a mnohem více je možné k vidění pod šapitó cirkusového stanu. Nejen pro dítka, ale i pro jejich doprovod, může být cirkusové představení nevšedním zážitkem. Podívejme se na některá z nich blíže …

Národní cirkus Originál Berousek (www.berousek.cz)
Mezi legendární a jeden z nejznámějších národních cirkusů bezesporu patří cirkus Berousek. Jeho historie začala před 85ti lety, kdy Ignác Berousek založil tradici stejnojmenného cirkusu. Z pouličního kejklířství vzniklo v roce 1918 první cirkusové šapitó, pojmenované po jeho zakladateli. Za zmínku určitě stojí tradiční medvědí revue, která získala na mezinárodním poli řadu ocenění.

První český národní cirkus JO-JOO (www.narodnicirkus.cz)
Společně s Berouskem jde o jediné dva cirkusy, které mohou, na základě registrace na Úřadu průmyslového vlastnictví, v názvu cirkusu používat slovo "národní". Kromě tradičních ukázek cirkusového umění je k vidění rozmanitá fauna, jako např: dravé šelmy, cvičení poníci, opice a lamy, krysí výstup, egyptská show s hady a krokodýli, gladiátorské hry se Sibiřskými tygry, aj.

Některé další z široké nabídky cirkusů:


Cirkus
Vstupné v Kč
(dospělí/dítě)
Lóže Galerie
Berousek 250 / 150 Kč 160 / 120 Kč
Cirkus JO-JOO 220 / 180 Kč 160 / 90 Kč
Cerkus Bernes 180 Kč od 120 Kč

Zdroj: Internetové stránky jednotlivých cirkusů

Cirkusový tip
Některé z cirkusů nabízí kromě standardního programu i pohled do „zákulisí“ na přehlídku svých zvířat a možnost focení s dětmi. Máte tak jedinečnou příležitost, kdy jindy se vám podaří vyfotit svou ratolest společně s např. hrajícími si mláďaty tygrů.

Přijela pouť …
Nemenším lákadlem, zvláště pro děti, jsou kolotoče. Kdo by to neznal. Maringotky, plno atrakcí, barevné šílení, hlasitá hudba z ampliónů, spíkr lákající na báječné dobrodružství. A když pouť, tak Matějská. Ta slaví své již 411. narozeniny, kdy její historie se datuje do roku 1595. Na pražském výstavišti, kde se pouť koná, mohou návštěvníci využít tradiční houpačky, autodromy, ruské kolo nebo některou jinou ze 130 atrakcí. Nové technologie s sebou přináší nové a nové atrakce. Stále větší oblibu si získávají centrifugy nebo simulátory, ať už závodní, bojové, vesmírné či jiné, které vás zavedou do světa virtuální reality.

Ani tato návštěva však není zadarmo. Vezmete-li dítě na pouť, už dávno si nevystačíte s padesátikorunou. A je-li ratolestí více, může se konečný účet za všechny atrakce vyšplhat na několik stokorun. Ovšem ta radost v dětských očích: k nezaplacení.

Ta letošní Matějská trvá do 17. dubna. Otevřeno je od úterý do pátku od 14 do 22 hodin, v sobotu a  neděli je otevřeno od 10 do 22 h. Vstup do areálu je zdarma, lístky se kupují na každou jednotlivou atrakci (cena vstupenek a jízdenek se pohybuje zhruba v rozmezí od 30 do 100 Kč). Více informací naleznete na www.matejskapout.cz.

Další finanční tipy a triky najdete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky