J&T Banka loni hospodařila se ziskem 67 miliónů korun

20.09.1999 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


J&T Banka, která vznikla z bývalé Podnikatelské banky, vytvořila v loňském roce zisk 67 miliónů korun a její bilanční suma činila 1,371 miliardy korun. Zisk bude po odvodech do zákonných fondů převeden jako nerozdělený a bude použit pro další rozvoj banky. S výsledky páteční valné hromady dnes ČTK seznámil Jan Nováček z agentury 4Jan, která banku mediálně zastupuje.

V prvním pololetí letošního roku skupina J&T uskutečnila v ČR několik akvizic. Jednalo se zejména o koupi investičních společností DS Invest a BVV Invest, které mají sloučit své aktivity s J&T Asset Management investiční společnost ze skupiny J&T.

Skupina podle Nováčka rovněž získala významné podíly ve 14 fondech, které dohromady spravují majetek kolem 900 miliónů korun. "Cílem J&T je fondy postupně otevřít a sloučit je do jednoho až dvou velkých subjektů," uvedl Nováček.

J&T Banka se zaměřuje na investiční a privátní bankovnictví. Vznikla z bývalé Podnikatelské banky, která byla od roku 1996 v nucené správě. V roce 1998 skupina J&T získala rozhodující podíl v Podnikatelské bance navýšením základního jmění o 500 miliónů Kč.

Slovenská skupina J&T vstoupila na český trh v roce 1996 prostřednictvím obchodníka s cennými papíry J&T Securities. Bývalou Podnikatelskou banku přitom považuje za svoji zatím nejvýznamnější akvizici.

Minulý týden byli zástupci skupiny J&T pověřeni řízením projektu případného soudního vyrovnání v Moravia Bance, vůči které zahájila ČNB správní řízení o odnětí licence. Obdobné kroky činili zástupci J&T i v případě Podnikatelské banky.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ