Zisk HypoVereinsbank v pololetí vzrostl na 721 miliónů EUR

27.07.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Finanční ústav HypoVereinsbank, který je druhou největší bankou v Německu, vytvořil v prvním pololetí provozní zisk 721 miliónů EUR, což je o 14,3 procenta více než ve stejném období loňského roku, kdy provozní zisk po odečtení rezerv na ztrátové úvěry činil 631 miliónů EUR. Společnost to uvedla ve své dnešní zprávě s tím, že výsledky byly poprvé vypočteny podle mezinárodních účetních standardů.

Dosažený výsledek tak poměrně silně zaostává za odhady analytiků, kteří předpokládali, že se provozní zisk bude pohybovat v intervalu od 756 miliónů do 810 miliónů EUR. Rezervy na špatné úvěry se meziročně snížily o 19,8 procenta na 666 miliónů EUR, avšak rozsah poklesu podle sdělení banky stále ještě není uspokojivý. "Za celý rok čekáme výrazné zlepšení provozního zisku ve srovnání s předchozím rokem," píše v prohlášení banka.

Z výraznému zlepšení již došlo v divizi, která se zaměřuje na podnikovou klientelu. Tato část služeb se v minulých letech potýkala s problémy, které se podařilo vyřešit až po "radikálních opatřeních". Divize vykázala za první pololetí provozní zisk 154 miliónů po předchozí provozní ztrátě 54 miliónů EUR.

HypoVereinsbank vznikla v loňském roce fúzí bývalých rivalů Hypo-Bank a Vereinsbank, avšak proces sloučení stále nebyl dokončen. Fúze však nyní probíhá podle zrychleného harmonogramu, podle něhož by sloučení mělo být dokončeno během tří let.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU