Pojišťovny pojišťují krádeže jen některým bankovním objektům

16.08.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Pojišťovny poskytují pojištění pro případ krádeže peněz pouze těm bankovním objektům, které mají kvalitní zabezpečení, nebo těm bankám, které patří do stejné finanční skupiny. Vyplývá to z ankety, kterou ČTK provedla mezi nejvýznamnějšími pojišťovnami působícími v ČR.

Česká pojišťovna pojišťuje proti riziku krádeže pouze některé objekty bankovních ústavů. Dagmar Koutská z tiskového oddělení ČP upozornila, že více objektů pojišťovna nepojišťuje proto, že nevyhovují bezpečnostním požadavkům. "Česká pojišťovna nemusela z tohoto důvodu dosud vyplácet ani jedno plnění," dodala.

Pojišťovna Allianz nabízí toto pojištění všem objektům jedné nejmenované banky. Podle člena představenstva pojišťovny Thomase Münkela jej poskytuje i některým dalším objektům, které však musejí splňovat mezinárodní kritéria pro zabezpečení. "Většina bank se pojišťuje u sebe," dodal.

ČS Živnostenská pojišťovna podle mluvčího Karla Kopeckého v současné době nemá riziko pojištění banky proti krádeži bankovek uzavřeno ani v jednom případě. Pojišťovna toto pojištění striktně neodmítá, ale s ohledem na cenu o něj není takový zájem.

IPB pojišťovna pojištění hotovosti pro případ odcizení nabízí individuálně a vždy vyžaduje spoluúčast. Pojišťovna poskytuje toto pojištění především mateřské společnosti - Investiční a Poštovní bance, informoval ČTK vedoucí oddělení strategického marketingu a komunikací Vítězslav Bukač.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ