Většina motoristů podle průzkumu GfK zvažuje změnu pojišťovny

23.08.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Po zrušení monopolu České pojišťovny (ČP) na pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla, tzv. povinného ručení, uvažuje 62 procent plátců tohoto pojištění o změně pojišťovny. U majitelů vozů nad 1350 ccm je to dokonce 68 procent dotázaných. Vyplývá to z průzkumu, který na přelomu července a srpna provedl Institut pro výzkum trhu Gfk Praha mezi 1000 náhodně vybranými "hlavami rodin" a jehož výsledky dnes poskytl ČTK.

Pokud jde o důležitost kritérií při výběru pojišťovny, nejvíce plátců považuje za velmi důležité kritérium volby pojišťovny její důvěryhodnost (87 procent), teprve poté výši pojistného (83 procent) a dále slevy za bezškodný průběh (76 procent). Komplexnost služeb je nejdůležitější pro 61 procent účastníků průzkumu, zvýhodněnou nabídku dalších služeb, například havarijního pojištění, považuje za nejdůležitější 51 procent dotázaných.

Výzkum též zjišťoval čtenářské zájmy plátců povinného ručení. Nejvíce plátců povinného ručení čte Mladou frontu Dnes (40 procent alespoň jedno vydání v posledních sedmi dnech) a regionální deníky Bohemia (37 procent). Nejčtenější časopis v této skupině osob je Nedělní Blesk (21 procent, alespoň jedno vydání v posledních 6 měsících), vyplývá z výsledků průzkumu institutu Gfk.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ