Kooperativa zvýšila základní jmění

02.09.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Představenstvo druhé největší pojišťovny českého trhu - Kooperativy - rozhodlo o navýšení základního jmění z 850 miliónů na jednu miliardu korun.

HN o tom včera informoval tiskový mluvčí ústavu Martin Diviš s tím, že k vlastnímu navýšení dojede v průběhu tohoto měsíce. "Hlavní akcionář společnosti, největší rakouská pojišťovací skupina Wiener Stadtische Allgemeine Versicherung, tímto krokem potvrdil důvěru v pojišťovací trh v ČR.

Podle jeho slov došlo k úspěšného završení fůze sesterských firem - České a Moravskoslezské Kooperativy: "Pojišťovna působí od září již pouze pod názvem Kooperativa, "konstatoval. Firma podle Diviše v letošním roce navázala také úzkou spolupráci s Bank Austria Creditanstalt a obě firmy v současné době připravují pro své klien

ty společnou nabídku funkčně propojených produktů. Kooperativa také jako jedna z prvních požádala Ministerstvo financí o licenci na provozování pojištění odpovědnosti za provoz motorových vozidel, dodal Diviš s tím, že firma věří, že povolení obdrží ještě do konce září.

Kooperativa předepsala v prvním pololetí letošního roku pojistné v celkové výši 3,5 miliardy korun. Za celý rok 1999 předpokládá plán firmy předpis ve výši 7,7 miliardy Kč. Loni dosáhla Česká kooperativa předepsaného pojistného 5,12 miliardy Kč, Moravskoslezská kooperativa 2,03 miliardy korun. Tržní podíl Kooperativy se nyní pohybuje kolem 13 procent.

Zdroj: Hospodářské noviny 2.9.1999

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ