Chmelařská pojišťovna bude nabízet povinné ručení na 70 místech

12.10.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Chmelařská pojišťovna včera od ministerstva financí obdržela licenci na povinně-smluvní pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla, takzvané povinné ručení. Jak ČTK řekl generální ředitel pojišťovny František Vacek, zahájí společnost prodej tohoto pojištění v nejbližších dnech. "Našim klientům bude k dispozici více než 70 obchodních míst v celé České republice," uvedl Vacek.

Mluvčí pojišťovny Vladimír Ujec dodal, že udělením páté licence společnost získala možnost pojišťovat všechna majetková a odpovědnostní rizika občanů.

Chmelařská pojišťovna dosáhla za první pololetí tohoto roku předepsaného pojistného 78,5 miliónu Kč. Ve srovnání se stejným obdobím roku 1998 to znamená nárůst o 26 miliónů korun.

Pojišťovnu vlastní ze 34 procent belgická společnost KBC Insurance, která chce podíl v následujících letech nadále zvyšovat. Pojišťovna tak patří spolu s ČSOB do skupiny KBC Group. Dalšími akcionáři jsou Chmelařství, družstvo Žatec (33 procent) a Podpůrný a garanční lesnický a rolnický fond (33 procent).

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ