Vídeň údajně brzdí rozšíření EU

19.10.1999 | ,
Domovská stránka


Nová politika Evropské komise pod vedením Romana Prodiho v otázce rozšíření EU narazila u zástupců všech rakouských politických stran v Evropském parlamentu na jednoznačné odmítnutí

Nová politika Evropské komise pod vedením Romana Prodiho v otázce rozšíření EU narazila u zástupců všech rakouských politických stran v Evropském parlamentu na jednoznačné odmítnutí.

Nová

politika Evropské komise pod vedením Romana Prodiho v otázce rozšíření EU narazila u zástupců všech rakouských politických stran v Evropském parlamentu na jednoznačné odmítnutí. Rakušané, kteří již dosud byli ve věcech rozšiřování tradičně sobečtí, jsou nyní přímo naštvaní, napsal včera rakouský týdeník Format. Citoval výroky představitelů celého rakouského politického spektra, a nejen Svobodných, kteří mají co největší odklad rozšíření přímo ve svém programu. Podle poslance sociální demokracie (SPÖ) Hanse-Petera Martina "nesmí při rozšíření dojít k dumpingu ani v oblasti sociální, ani v ochraně životního prostředí". Zahájení vstupních jednání s Bratislavou je odměnou za politické pokroky nové vlády, nic to ale nemění na tom, že "je třeba si dělat starosti", cituje list Martina.

Lidovecká aktivistka M. Flemmingová zahnala Güntera Verheugena prudkým útokem do defenzívy za to, že ocenil slovenský návrh uzavřít část jaderné elektrárny Bohunice v roce 2008.

Zdroj: HN z 19. 10. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka