ZN: I řidiči, jejichž vůz zavinil nehodu, mohou získat u ČP bonus

27.10.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Majitelé aut mohou získat při sjednávání povinného ručení u České pojišťovny (ČP) bonus i v případě, že jejich vůz zavinil v minulosti několik vážných autonehod. Zlevněné sazby bude pojišťovna poskytovat pouze na základě čestného prohlášení vlastníků vozidel, protože nikdo zatím nevlastní statistiky o autonehodách za poslední tři roky. "Spoléháme na poctivost našich klientů," řekl dnešním Zemským novinám (ZN) a deníku Slovo mluvčí České pojišťovny Michal Urban.

"Smlouvou se pojišťuje konkrétní vozidlo a podepisuje ji pouze vlastník uvedený v technickém průkazu. Ten sice jezdil bez nehod, a proto dostane bonus, avšak jeho manželka mohla se stejným vozidlem opakovaně havarovat," vysvětlil v denících advokát Zbyněk Pražák.

Pojišťovna podle Urbana vychází z předpokladu, že většina řidičů jezdí bez nehod. Ostatní členové České asociace pojišťoven se však podle deníků rozhodli, že takové riziko nepřijmou. Někteří navíc Českou pojišťovnu podezírají, že má dostatek informací, aby mohla čestná prohlášení motoristů kontrolovat.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ