Erste Bank očekává koupi České spořitelny do dvou měsíců

08.12.1999 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


Rakouská Erste Bank der österreichischen Sparkassen (Erste Bank), která v pátek dokončila hloubkovou kontrolu v České spořitelně (ČS), má nadále o tento český finanční ústav zájem a očekává brzké uzavření kupní dohody. ČTK to ve Vídni včera řekl mluvčí Erste Bank Michael Mauritz. "Hloubkovou kontrolu (duty dilligence) jsme ukončili a doufáme, že se jednání s českou vládou o koupi ČS podaří dokončit do konce ledna nebo poloviny února," řekl mluvčí.

Odmítl však sdělit cokoli o výsledcích kontroly či jak je Erste Bank s jejími závěry spokojena. "Nemohu mluvit o ničem, co by ovlivnilo probíhající cenová jednání," zdůraznil Mauritz. Na otázku ČTK, že výsledky hloubkové kontroly v ČS nemohly být nijak špatné, když zájem Erste Bank neměnně trvá, odpověděl Mauritz pouze: "Nekomentuji. To je vaše formulace."

Podle jeho slov nebyl stanoven žádný pevný termín, do kterého mají být jednání o převzetí ČS dokončena, nikdo však nemá zájem rozhovory zbytečně protahovat. "Očekáváme, že k dohodě mezi českou vládou a Erste Bank dojde do dvou měsíců. Nemá proto žádnou cenu stanovovat, že to musí být do 28. ledna nebo do 3. února," řekl.

"Naše formulace zní: Očekáváme uzavření dohody během dvou měsíců a jsme si jisti, že to v této lhůtě dokážeme," uzavřel Mauritz.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ