Vozy policie budou pojištěny u ČP

10.12.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Před třemi dny byla zrušena veřejná obchodní soutěž na ústav, s nímž budou uzavřeny smlouvy na povinné ručení asi šesti tisíc vozů používaných policisty

Před třemi dny byla zrušena veřejná obchodní soutěž na ústav, s nímž budou uzavřeny smlouvy na povinné ručení asi šesti tisíc vozů používaných policisty. Komise Policejního prezídia (PP) včera rozhodla o tom, že bude oslovena pouze Česká pojišťovna (ČP).

"Tato pracovní skupina posoudila celou šíři nabídky na trhu a z ní doporučila jako nejvýhodnější nabídku České pojišťovny," řekl včera České televizi Jiří Vokuš z tiskového oddělení PP s tím, že ekonomická náměstkyně policejního prezidenta Ivana Pánková odeslala výzvu ČP, aby předložila svoji úplnou nabídku.

Podle informací našeho listu zasedala komise již ve středu, což potvrdil Milan Kříž z tiskového odboru Ministerstva vnitra. Dodal, že v uvedený den nebylo ještě rozhodnuto o tom, která z pojišťoven zakázku získá. "Je to záležitost Policejního prezídia," řekl našemu listu. Na písemné otázky zaslané HN příslušnému oddělení PP však Vokuš neodpověděl, přestože tuto agendu má v kompetenci, a na opakované te

lefonické dotazy jeho kolegové včera uváděli, že není přítomen na pracovišti.

Odborníci odhadují, že pojištění přijde u běžného automobilu na dva až tři tisíce korun, a upozorňují, že vozy policie by měly mít vyšší krytí. "S výdaji na povinné ručení počítá až návrh rozpočtu na příští rok. Letos na to peníze nejsou," řekla nedávno HN mluvčí republikové policie Ivana Zelenáková.

Zdroj: HN z 10. 11. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ