Vláda: Novým předsedou řídícího výboru Českých drah je Petr Šlegr

07.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. března (ČTK) - Novým předsedou řídícího výboru Českých drah se stal náměstek ministra dopravy Petr Šlegr (30) ze Strany zelených, který ve funkci střídá bývalého náměstka MD Ondřeje Jaška. Změnu na dnešním zasedání schválila vláda, která zároveň v sedmičlenném výboru vyměnila další tři členy. Odchody starých členů souvisí s personálními změnami na ministerstvech poté, co vláda získala důvěru ve sněmovně, sdělil mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka.

Vláda dnes z výboru, jehož prostřednictvím vykonává v ČD svá akcionářská práva, kromě Jaška odvolala také náměstka ministra dopravy Vojtěcha Kocourka, bývalého náměstka MD Pavla Škváru a také zástupce ministerstva financí Jiřího Volfa. Na jejich místa dosadila kromě Šlegra ještě nové náměstky z resortu dopravy Emanuela Šípa a Rudolfa Vyčichlu a za ministerstvo financí ředitele odboru kabinetu ministra Miloslava Müllera.

Zástupci dalších tří ministerstev, která mají na členství ve výboru nárok, se nemění. Za ministerstvo obrany zůstává ředitel Kanceláře ministra Bohumil Haase, ministerstvo pro místní rozvoj zastupuje náměstek Miroslav Kalous, ministerstvo průmyslu a obchodu ponechalo ve funkci ředitele kabinetu ministra Petra Poláka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK