Vláda vyměnila šest členů řídícího výboru SFDI

07.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. března (ČTK) - Vláda vyměnila šest členů devítihlavého Výboru Státního fondu dopravní infrastruktury včetně jeho místopředsedy. Novým místopředsedou se stal náměstek ministra dopravy Emanuel Šíp, který ve funkci střídá zástupce ministerstva financí Jiřího Volfa. Důvodem jsou personální změny na ministerstvech a také zefektivnění práce výboru, uvedl mluvčí MD Karel Hanzelka. Výbor SFDI je nejvyšším orgánem fondu.

Kromě bývalého ředitele Českých drah Šípa jsou novými členy výboru náměstek ministra dopravy Jiří Hodač, za ministerstvo životního prostředí Aleš Kuták, poslanci Jan Bürgermeister a Miroslav Váňa a hejtman Středočeského kraje Petr Bendl. Ve výboru nebudou nadále zasedat náměstek MD Vojtěch Kocourek, Václav Krása, Jaromír Schling, Miroslav Václavek, František Vnouček a Jiří Volf.

Členy výboru zůstávají ministr dopravy Aleš Řebíček jako předseda, poslanec Ladislav Šustr a Jiří Kubínek za ministerstvo financí. SFDI se stará o výstavbu, údržbu a obnovu silnic a dálnic, železnice a vodních cest. Letos bude hospodařit s rozpočtem ve výši zhruba 60 miliard korun.

Spolu s personálním zemětřesením ve fondu dopravy obměnila vláda také čtyři z pěti členů správní rady státní organizace Správa železniční dopravní cesty. Její složení nyní vypadá takto: předsedou je náměstek ministra dopravy Jiří Hodač, členy senátoři Ivan Adamec a Adolf Jílek, a poslanci Vlastimil Aubrecht a František Sivera.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK