ČSOB umožní lidem lépe hospodařit s penězi

08.03.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB přichází s dalším konceptem, jak naučit domácnosti optimálně hospodařit s penězi.

Jako novinku kromě výpočtu nejvýhodnějšího využití státních podpor a daňových odpočtů připravila od začátku března ČSOB Chráněný fond, který má ambice stát se moderní a lépe úročenou alternativou terminovaných účtů. „Zjistili jsem alarmující skutečnost, že lidí neváhají obcházet řadu bank, aby získali o setinu lepší sazbu na hypotéky. Ale neuvědomují si, že s trochou snahy může partnerská dvojice získat až 125 000 korun v podobě státní podpory a daňových úlev za 5 let,“ uvedl Pavel Kratochvíl odpovědný v ČSOB za oblast spoření a investic.
Podle Kratochvíla je základem dobrého výsledku pravidelnost spoření či investování. „Domácnosti vedle produktů podporovaných státem ale také potřebují nástroj, jak operativně a přitom výhodně zhodnocovat peníze na trhu,“ dodal Pavel Kratochvíl. ČSOB Chráněný fond je konstruován s možností velmi rychlé přeměny na hotovost a přibližuje se výnosům klasické akciové investice.
ČSOB tímto krokem navazuje na své předchozí aktivity v oblasti poradenství ve snaze dostát svému cíli a stát se bankou, kterou klienti považují za svého finančního partnera. Zajištěné fondy, které v roce 2000 uvedla ČSOB na trh, se staly v posledních letech nejrychleji rostoucím produktem na trhu a zájem o ně neutichá ani letos. Jen za první dva měsíce roku vzrostl objem zajištěných fondů v ČSOB o deset procent a dosáhnul v součtu více než 31 miliard Kč. Také ČSOB Klíčový plán sehrál ve vzdělávání klientů důležitou roli. Tento způsob poradenství nabízený zdarma na pobočkách využilo dosud více než 121 tisíc zákazníků.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy