GE Money Multiservis financoval v roce 2006 nákupy za 9,6 miliard korun a potvrdil pozici lídra českého trhu

08.03.2007 | , GE Money Multiservis
Tiskové zprávy


Společnost GE Money Multiservis financovala v loňském roce nákupy za více než 9,6 miliard korun, a potvrdila tak svoji vedoucí pozici na českém trhu splátkového prodeje.

Produktem, který si v loňském roce získal u zákazníků největší oblibu, byla kreditní karta MoneyCard – na konci roku ji aktivně využívalo přesně 222 222 klientů. MoneyCard tak potvrdila svoji pozici druhé nejrozšířenější kreditní karty v České republice. V roce 2006 využilo služeb GE Money Multiservis více než 334 000 nových zákazníků a celkové číslo aktivních klientů téměř dosáhlo hranice 559 000.

V roce 2006 financovala společnost GE Money Multiservis prostřednictvím svých produktů - kreditní karty MoneyCard, Multiservis úvěru a O.K. karty - nákupy v celkové hodnotě 9,614 miliard korun. V meziročním srovnání jde o nárůst o 7,5 %. „GE Money Multiservis prožil další úspěšný rok. Jeho hlavní konkurenční výhodou zůstává rychlost, jednoduchost a především velká dostupnost v široké síti obchodů,“ říká Charlie Coode, generální ředitel a předseda představenstva společnosti GE Money Multiservis.

Také využívání kreditní karty MoneyCard zaznamenalo v loňském roce výrazný nárůst. Počet aktivně využívaných kreditních karet  dosáhl ke konci roku 2006 hranice 222 222, což v meziročním srovnání znamená nárůst o 62 %.

"Lidé si uvědomují, že kreditní karty jsou levným, výhodným a dostupným finančním produktem. MoneyCard nabízí jedny z nejnižších nákladů na správu úvěrového účtu – klient neplatí v prvním roce užívaní karty roční poplatek ani měsíční poplatek nebo poplatek za zasílání výpisu. Při aktivním využívání a ročním obratu minimálně 48 000 korun je karta zdarma i na další rok. Měsíční úroková sazba MoneyCard činí pouze 1,65 % a je jednou z nejnižších na trhu.  Pokud klienti využijí 50denní bezúročné období, není jim účtován ani tento úrok a mají tak peníze zcela zdarma,“ uvádí Charlie Coode.

V roce 2006 patřily podle výše financované částky mezi neprodávanější komodity financované společností GE Money Multiservis televizory, PC sestavy, nábytek, pračky a mobilní telefony. „Když sledujeme komodity podle počtu uzavřených smluv, pořadí se změní. Na prvním místě jsou opět televizory, za nimi ale následují mobilní telefony, pračky, nábytek a ledničky,“ komentuje trendy v minulém roce Charlie Coode.

Téměř všechny rekordní nákupy byly v loňském roce soustředěny do období Vánoc. Nejúspěšnějším dnem z hlediska profinancované částky prostřednictvím produktů Multiservis úvěr, kreditní karty MoneyCard a nákupní úvěrové karty O.K., téměř 55 miliónů korun, byl 21. prosinec. O den později padl další rekord, když byl dosažen největší počet nákupů v jednom jediném dni – téměř 18 000.

Nejúspěšnějším týdnem podle objemu financovaných nákupů bylo období od 18. – 24. prosince, kdy se částka vyhoupla na více než 283 milionů korun. Nejvíce Češi nakupovali v týdnu od 30.10. – 5.11. - bylo uskutečněno téměř 88 000 nákupů během jediného týdne.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy