Koruna se drží vůči euru na 28,14 Kč/EUR

08.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. března (ČTK) - Koruna dopoledne pokračuje ve stagnaci a obchoduje se stále za 28,14 Kč/EUR. Naopak proti dolaru posílila na 21,40 Kč/USD. Údaje o únorové inflaci a nezaměstnanosti nemají na kurz vliv, trh čeká na dnešní výsledky jednání Evropské centrální banky. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Od ECB se dnes čeká zvýšení sazeb na 3,75 procenta. "Vzhledem k dobrým zprávám z hlavních ekonomik eurozóny čekáme, že by ještě letos mělo přijít další utažení měnové politiky. Prezident ECB dnes může naznačit, zda to bude opět po třech měsících, nebo jestli bude přestávka delší," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online.

Podobně jako koruna dnes stagnuje i zlotý, naopak forint a slovenská koruna posilují. Slovenská měna ráno dokonce zpevnila na novou rekordní úroveň 34 slovenských korun za euro.

Na eurodolarovém trhu dolar koriguje své středeční ztráty na 1,3153 USD/EUR. Dolar k euru ve středu postupně oslabil po upozornění americké centrální banky, že některé oblasti USA ekonomicky zpomalují. Navíc mezi investory panuje podle Vlka opatrnost před zasedáním ECB a pátečními americkými daty z trhu práce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK