HN: REWE po převzetí Delvity obchody přejmenuje, zboží zůstane

12.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. března (ČTK) - Skupina REWE, která loni v listopadu oznámila, že koupí supermarkety Delvita, má už přesnou představu, jak s nimi naloží. Všech devadesát šest supermarketů Delvity přemaluje na Billu. Dosavadní sortiment přitom alespoň zpočátku zůstane zachován, informují Hospodářské noviny s tím, že Billa začne přebírat obchody Delvity začátkem května nebo o měsíc později.

Přesné datum závisí na tom, kdy evropské a tuzemské antimonopolní úřady schválí společnosti REWE Group jako majiteli Billy oznámené převzetí. "Ten první termín je spíše optimistický," cituje deník nejmenovaný zdroj z Billy.

Podle poslední verze plánu spojení REWE přehodnotila přístup k novým obchodům. Původně počítala s tím, že by některé prodejny zavřela nebo použila pro svou další značku Penny. Nakonec převzaté prodejny Delvity hned uzavírat nechce. Může se tak dokonce stát, že až je přejmenuje na Billu, budou dvě vedle sebe. I tak je REWE nechá otevřené a počká, jestli nebudou vydělávat obě, píšou HN.

Stejně jako prodejny bude muset přesvědčit zákazníky prodávané zboží. "Je hezké mít na pultech zboží, které se všem líbí, ale lidé si ho musí také kupovat. Jinak to v obchodě prostě nefunguje," říká obchodník jedné z konkurenčních společností.

Podle něho to REWE nebude mít lehké, protože Billa i Delvita mají jiné zboží, způsob nakupování nebo účtování. Proto sjednocení obou typů prodejen může zabrat dost času.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK