Koruna vůči euru stagnuje, v posílení brání vývoj v regionu

13.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. března (ČTK) - Česká měna dopoledne bez větších změn proti euru stagnovala. V posílení po dobrých výsledcích lednové průmyslové výroby jí zřejmě brání vývoj v regionu. Proti euru se koruna obchodovala před 10:30 za 28,23 Kč/EUR. K dolaru koruna mírně oslabila na 21,44 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Kurz nereagoval na nečekaně příjemné lednové výsledky průmyslové a stavební výroby. Téměř desetiprocentní akcelerace průmyslu je přitom signálem exportní výkonnosti české ekonomiky, tudíž by se pozitivní pohyb koruny dal předpokládat," uvedl Radim Krejčí z Patria Online.

Podle něj posílení koruny brání pravděpodobně vývoj ve středoevropského regionu. "Tyto trhy totiž slábnou jako jeden muž," dodal.

Dolar k euru během asijského obchodování oslabil až téměř na 1,3200 USD/EUR, ale v úvodu evropského obchodování se podle Krejčího vrátil na 1,3165 USD/EUR. "Hlavní impulsy v podobě důležitých ekonomických zpráv jsou na programu až ve druhé polovině týdne," upozornil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK