Exšéf Primy Dvořák míří do představenstva pražského DP

13.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. března (ČTK) - Bývalý ředitel televize Prima Martin Dvořák se stal novým členem představenstva Dopravního podniku hlavního města Prahy (DP). Podle informací ČTK o tom dnes rozhodla ve funkci valné hromady městská rada, která v orgánech podniku provedla řadu dalších změn. Dvořák by se měl stát podle dřívějších informací týdeníku Euro novým generálním ředitelem pražského DP.

Dopravní podnik patří stoprocentně hlavnímu městu. Změny v představenstvu a v dozorčí radě nastávají po každých komunálních volbách.

Tentokrát však radní odvolali z představenstva i lidi z vrcholného vedení podniku, konkrétně dopravního ředitele Petra Blažka a ekonomického ředitele Václava Pomazala. Zůstal jen nynější generální ředitel Tomáš Jílek. V představenstvu bude dále zasedat pět městských zastupitelů a dva úředníci magistrátu.

Dvořák vedl televizi Prima od podzimu roku 2000, kdy ve funkci nahradil Kateřinu Fričovou. Rok po vstupu nového partnera, švédské skupiny Modern Times Group (MTG), ale televize nejvyšší vedení změnila a Dvořáka ve funkci vystřídal loni v září Litevec Aleksandras Česnavičius. Dvořák po svém odvolání zůstal v představenstvu média.

Městská rada dnes také schválila prodej zbylých 34 procent akcií DP ve firmě Inženýring dopravních staveb (IDS) společnosti Kvartis za 55,4 milionu korun. Firma Kvartis, kterou kvůli privatizaci IDS založilo jeho užší vedení, se stane stoprocentním vlastníkem IDS. Prvních 34 procent akcií koupila firma Kvartis v roce 2000, podíl 32 procent o rok později.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK