Na veletrhu CeBIT bude vystavovat 36 firem z ČR

13.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. března (ČTK) - Na letošním veletrhu informačních technologií CeBIT, který se koná 15. až 21. března v Hannoveru, bude vystavovat 36 firem z Česka. Sdělilo to ministerstvo průmyslu a obchodu a dodalo, že české firmy budou mít celkovou výstavní plochu 897 metrů čtverečních. Veletrh se podle pořadatelů představí na celkové ploše zhruba 260.000 metrů čtverečních.

Většina českých firem bude vystavovat samostatně. V hale 8 věnované outsourcingu, tedy najímaní externích firem, ale bude umístěn stánek MPO a společná expozice českých podniků sdružených pod hlavičkou Czech ICT Alliance - aliance pro podporu exportu českých IT služeb a produktů.

Mezi pravidelné české vystavovatele patří na veletrhu CeBit například dodavatelé telefonního zařízení 2N Telekomunikace a Strom Telecom, výrobce antivirových programů Grisoft či elektronická firma Triton Pardubice. Veletrhu se dále zúčastní výrobce elektronických slovníků Lingea nebo softwarová firma Datasys.

V úterý 20. března uspořádá MPO a aliance blok přednášek představující Českou republiku jako blízkého partnera. Název bloku přednášek naznačuje, že Česko stojí ve střední a východní Evropě v čele atraktivních oblastí pro zadávání IT zakázek, což podle MPO potvrzuje řada odborných studií.

Loni se CeBIT, který je největším technologickým veletrhem světa, zúčastnilo více než 6260 vystavovatelů ze 71 zemí. Veletrh zhlédlo 455.000 návštěvníků. Letos se očekává také více než 6000 vystavujících ze 77 zemí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK