Pravidelná letecká linka z Brna do Mnichova skončí

14.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 14. března (ČTK) - Brno přijde o jednu ze svých tří pravidelných leteckých linek. Společnost Cirrus Airlines oznámila, že spoj z Brna do Mnichova, který fungoval od listopadu 2005, na konci příštího týdne zruší. Informuje o tom středeční vydání jihomoravské přílohy Mladé fronty Dnes.

"Vytíženost spoje nebyla taková, jak se předpokládalo," řekl listu zástupce aerolinií Lukáš Bartošek. Poslední letadlo z Mnichova přistane na letišti v Brně-Tuřanech 23. března.

Linka byla od počátku ztrátová. Například před rokem se průměrná obsazenost odpoledního letu pohybovala kolem 45 procent, u ranního spoje byla letadla obsazená jen ze čtvrtiny. Loni v srpnu pak společnost Cirrus snížila frekvenci letů ze dvou denně na polovinu.

Zrušení linky mezi Brnem a Mnichovem může mít dopad na další pravidelná letecká spojení brněnského letiště. Hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek ČTK už dříve řekl, že když linka do Mnichova přestane létat, pravděpodobně skončí i další pravidelné spojení Brno-Praha. Zástupci ČSA, která spojení provozuje, to však tehdy odmítli.

Třetí pravidelnou leteckou linkou brněnského letiště je spoj nízkonákladových aerolinií Ryanair do Londýna. Ryanair loni oznámil osmdesátiprocentní obsazenost spojů.

Jihomoravský kraj jedná o vzniku dalších pravidelných leteckých linek; jsou mezi nimi spoje do Zadaru, Moskvy a Paříže.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK