Počet čipových Maxkaret přesáhl milion

15.03.2007 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Počet čipových Maxkaret přesáhl milion vydaných kusů. Maxkarta tak potvrdila svou výjimečnou pozici na českém trhu. Každý třetí člověk, který v ČR používá čipovou kartu, má právě Maxkartu Poštovní spořitelny.  

Čipové karty jsou bezpečnější než karty s magnetickým proužkem. „Takřka každá třetí čipová karta na trhu je Maxkarta Poštovní spořitelny. Ukazuje se, že klienti chtějí bezpečnou kartu, u níž se navíc nemusejí bát zneužití,“ uvedl Libor Svoboda, ředitel vývoje produktů Poštovní spořitelny.

„Vedle bezpečnější čipové technologie Poštovní spořitelna navíc u všech Maxkaret ručí za jakékoli případné ztráty, které by klientům mohly vzniknout při ztrátě nebo odcizení až do výše 30 tisíc korun, bez jakékoli spoluúčasti klienta, 24 hodin před nahlášením ztráty,“ doplnil Libor Svoboda.

Maxkarta je v několika ohledech naprosto unikátní platební karta. Je možné ji využívat nejen ke všem platebním funkcím. Slouží také jako identifikátor, který klienti využívají při správě svých peněz na poštách – klienti tak nemusejí vyplňovat papírové doklady.

Maxkarta byla první čipovou kartou na trhu vůbec. Poštovní spořitelna jejím prostřednictvím přinesla na český trh bezpečnější čipové technologie už v roce 1998.

Podle informací Sdružení pro bankovní karty je na českém trhu 3,5 milionu čipových karet. Skupina ČSOB, jejíž je Poštovní spořitelna součástí, vydala dosud více než 1,3 milionu čipových karet a je tedy leaderem na trhu s podílem bezmála 40 %.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy