Americké akcie dopoledne mírně vzrostly

15.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. března (ČTK) - Americké akcie dopoledne mírně vzrostly díky nabídce na převzetí burzy v Chicagu. Nečekaně vysoký nárůst výrobní inflace ale oslabil naděje, že by úrokové sazby v USA mohly jít časem dolů.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času, tedy v 17 hodin SEČ, zvýšil o 0,1 procenta na 12.143,6 bodu. Index Nasdaq stoupl o nepatrných 0,03 procenta na 2372,4 bodu.

Mladý americký burzovní trh s energií IntercontinentalExchange (ICE) dnes podal nabídku na převzetí tradiční chicagské komoditní a finanční burzy CBOT Holdings za 9,9 miliardy dolarů. Firma ICE tímto krokem překvapila jiný chicagský burzovní trh CME, který již od října nabízí za CBOT necelých devět miliard.

"Přišly dvě zprávy o akvizicích, a tak se zdá, že je akviziční aktivita skutečně vysoká," řekl šéf investic chicagské společnosti North Star Investment Management. Výrobce zařízení pro počítačové sítě Cisco Systems oznámil, že koupí společnost WebEx Communications za 2,9 miliardy dolarů. WebEx vytváří specializovaný podnikový software.

Výrobní ceny ve Spojených státech v únoru vzrostly o 1,3 procenta, což je mnohem vyšší nárůst než se předpokládalo. V lednu se ceny výrobců o 0,6 procenta snížily. Za vyšším únorovým růstem se skrývají vyšší ceny energií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK