Koruna kvůli vývoji na Slovensku mírně oslabila na 27,80 Kč/EUR

20.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. března (ČTK) - Česká měna začala dnešní obchodování mírně silnější na 27,73 Kč/EUR, ale dopoledne oslabila na 27,80 Kč za euro. Následovala tak vývoj slovenské koruny. Vůči dolaru klesla česká koruna před 10:30 na 20,92 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Domácí měna podobně jako forint a zlotý následují oslabení slovenské koruny, která dnes výrazněji ztrácí a obchoduje se na 33,15 SKK/EUR, uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk . Spekuluje se prý o intervenci slovenské centrální banky proti silné slovenské měně. V průběhu dne tak podle něj mohou obavy z intervencí odrazovat od nákupů slovenské koruny, ale i ostatních středoevropských měn. "V případě české koruny tak opět čekáme tendenci mírně ztrácet," podotkl.

Dolar se vůči euru dál drží blízko hranice 1,3300 USD/EUR. Na trhu nejsou nové zprávy, čeká se na odpoledne, kdy vyjdou data z amerického trhu nemovitostí. Celkově by dnes trh měl zůstat bez výrazného pohybu v očekávání zasedání americké centrální banky Fed, informoval Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK