ECM vydala dluhopisy za miliardu Kč, peníze použije na expanzi

21.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. března (ČTK) - Developerská společnost ECM Real Estate Investment dnes na tuzemský kapitálový trh uvedla první emisi dluhopisů za miliardu korun s pětiletou splatností. Získané peníze chce firma použít na dokončení projektů v ČR a v Rusku a na další expanzi. V tiskové zprávě o tom informovala Česká spořitelna, která je hlavním manažerem emise.

"Výnos dluhopisů bude použit k dokončení současných projektů včetně projektů Březnická ve Zlíně, Palace Center v Ostravě, Ryazan Shopping Center v ruské Rjazani, a pro další expanzi na českém, ruském trhu a na ostatních nových trzích," řekl k důvodům vydání emise prezident ECM Milan Janků. Firma chce využít příznivých aktuálních tržních podmínek a zároveň zvýšit povědomí o ECM mezi českými a regionálními investory. "Dluhopisy nejsou přímo zajištěny žádnými aktivy společnosti ECM," doplnil Janků.

Dluhopisy byly umístěny mezi tuzemské institucionální investory a obchodování s nimi začne na vedlejším trhu Burzy cenných papírů Praha. Mají pohyblivý úrokový výnos, jmenovitá hodnota dluhopisu je milion korun. Emisní kurz činí 100 procent hodnoty cenného papíru.

Podle informací z minulého týdne si chce ECM na tuzemském kapitálovém trhu půjčit až dvě miliardy korun. Akcie ECM se obchodují na pražské burze.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK