Japonské akcie vzrostly, kurz dolaru se ustálil

21.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 21. března (ČTK) - Japonské akcie dnes vzrostly. Index Nikkei se zvýšil o 0,9 procenta, tedy o 153,65 bodu na 17.163,20 bodu. Index je tak nejvýše od minulého pondělí. Kurz dolaru se zklidnil, protože investoři čekají na dnešní zprávu americké centrální banky o úrokových sazbách. Očekává se, že sazby zůstanou beze změny.

Emise společnosti Fanuc posílila díky tomu, že firma odkoupila zpět 2,6 procenta vlastních akcií. Realitní firmy rostly díky vládní zprávě o cenách pozemků a exportéři těžili z pohybu jenového kurzu vůči dolaru.

Obchodníci dodávají, že náladu na trhu také pomohly zlepšit příznivé technické faktory. Investoři tak nakupovali zejména akcie společností, které v poslední době klesaly. Zájem byl o Mitsubishi UFJ Financial Group a další banky.

"Pesimistický pohled na ekonomiku Spojených států ustupuje," uvedl šéf fondů společnosti Ichiyoshi Investment Management. Dodal, že se investoři v Tokiu nyní více soustředí na informace z domova.

Kurz eura nepatrně klesl na 1,3312 USD z úterního newyorského závěru 1,3315 USD a zůstal beze změny na 156,15 JPY. Dolar vůči jenu mírně stoupl na 117,30 ze 117,22 JPY, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK