Koruna oslabila vůči euru i dolaru

21.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. března (ČTK) - Česká měna během dne oslabila vůči euru i dolaru. Po 16:30 se koruna obchodovala za 27,95 Kč/EUR, tedy o deset haléřů slabší než v úterý. Proti dolaru koruna oslabila až na hranici 21 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Obchodování na středoevropských devizových trzích bylo i dnes pod vlivem slovenské koruny," uvedl analytik Komerční banky Jan Vejmělek. Po úterní intervenci slovenské centrální banky, dnes uvedl guvernér NBS, že slovenská koruna je stále nadhodnocená. Slábnoucí slovenská měna tak podle Vejmělka dnes částečně ovlivnila i českou korunu.

Kurz koruny by se měl nadále podle Vejmělka držet v pásmu mezi 27,75 a 27,95 CZK/EUR. "V případě prolomení rezistence 27,95 se další nachází na 28,15 CZK/EUR," uvedl.

Podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory byl dnešní den na devizovém trhu poměrně klidný. "Nedozvěděli jsme se nic převratně nového, na co by měl kurz reagovat. Koruna pomaličku ustupovala ke slabším hodnotám, ale rozhodně se nejednalo o jednoznačný trend," uvedl.

Do obchodování s měnami dnes vstoupí podle Pikory americká centrální banka, která má rozhodnout o úrokových sazbách. Trh žádnou změnu nečeká. "Velkou neznámou ovšem je, jaký bude následný komentář," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK