Platit účty Poštovní spořitelny půjde přes TV ovladač

22.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. března (ČTK) - Poštovní spořitelna podle Hospodářských novin hodlá nabídnout svým zákazníkům přístup k účtu prostřednictvím televize a dálkového ovladače. Využije k tomu digitálního signálu, který v Česku začíná nahrazovat klasické analogové vysílání, píšou.

Klientům bude banka, patřící do skupiny ČSOB, navíc zdarma poskytovat i takzvané set-top boxy, tedy přístroje pro příjem digitálního vysílání. Jejich ceny se nyní pohybují kolem tří tisíc korun.

"Pilotní projekt by měl začít v souvislosti s digitalizací Domažlicka. Rozvíjet se bude s tím, jak se bude rozšiřovat digitální signál," řekl HN mluvčí banky Milan Tománek.

Na Domažlicku by se měl analogový signál vypnout už na přelomu června a července letošního roku. Celé Česko bude digitálním signálem pravděpodobně pokryto až v roce 2010. V současné době ho však kromě Domažlicka mohou využívat i obyvatelé velkých měst: Prahy, Ostravy a Brna.

Podle Tománka bude nejprve přes televizi možné provádět základní služby, nabídka se bude postupně rozšiřovat. Zabezpečení u 'televizního bankovnictví' slibuje banka obdobné jako při ovládání účtu přes internet.

Ostatní velké tuzemské banky - Česká spořitelna, Komerční banka ani GE Money Bank - zatím o zřízení této služby neuvažují, píšou Hospodářské noviny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK