Koruna zahajuje týden mírným růstem vůči euru

26.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. března (ČTK) - Česká měna vstoupila do nového týdne mírně silnější vůči euru, proti dolaru ale oslabuje. Po 10:30 se koruna obchodovala za 27,95 Kč/EUR. Proti dolaru se drží nad hranicí 21 korun za dolar a obchoduje se za 21,06 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Dnes může podle analytika ČSOB Jana Čermáka koruna nadále testovat bariéru 28 korun za euro. "Impulz k jejímu proražení však může přijít spíše ze zahraničí, například v podobě silnějšího dolaru. Kalendář domácích událostí je zcela prázdný," uvedl.

Podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory bude dnes koruna stagnovat kolem současných hodnot a během týden by se za stálého nedostatku nových informací měla pohybovat v pásmu 27,68 až 28,15 koruny za euro.

V dalším průběhu dne pro vývoj kurzu koruny plyne podle Tomáše Vlka z Patria Online riziko z odpoledních dat z USA, která mohou ovlivnit eurodolarový trh. Dolar využil mírně lepších dat z trhu nemovitostí, posílil k euru a nyní se pohybuje na 1,3270 USD/EUR. "Dnes bude nejdůležitější statistikou prodej nových domů v USA. Optimismus na trhu se po pátku, zdá se, zvýšil. O to větší však může být zklamání," upozornil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK