LN: Teplá zima přála kurýrním službám

23.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. dubna (ČTK) - Letošní teplá zima bez sněhu a namrzlých silnic podle dnešních Lidových novin přála kurýrním službám. Lidé kvůli počasí v daleko menším počtu odjížděli na hory a zůstali v práci. Zájem o služby kurýrů tak byl vyšší než před rokem, píšou.

"Oproti loňské zimě jsme zaznamenali nárůst zakázek o 13 procent," řekla deníku jednatelka kurýrní firmy EPS Barbora Corneliová. Teplé počasí přálo i přepravní firmě Belmond. "Určitě se nám díky teplému počasí snížily náklady, které jinak bývají v zimě daleko vyšší," citují LN jejího majitele Roberta Blaziuse.

Nejvíce zásilek se doručuje v prosinci, kdy firmy posílají dárky svým obchodním partnerům. Dalším silným měsícem je květen, naopak nejméně práce mají kurýři v březnu. "Lidé nemají peníze, protože v březnu většina národa platí daně," míní Blazius.

Kurýrní služby jsou doménou Prahy, která má dostatek solventních zákazníků, v hlavním městě navíc sídlí většina velkých firem. "Zatímco v Praze se denně rozvážejí tisíce zásilek, v jiných městech jsou to kusy. Ten rozdíl je propastný," řekl LN obchodní a marketingový ředitel společnosti Sprinter Jiří Král.

Nejčastěji se podle LN doručují obálky s dokumenty nebo penězi, kurýrové většinou obsah zásilek neznají.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK