Operátor Volný se může spojit s eTelem

26.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. dubna (ČTK) - Tuzemský telekomunikační operátor Czech On Line, který vystupuje pod značkou Volný, se může spojit s telekomunikační firmou eTel, kterou nedávno získala jeho mateřská společnost Telekom Austria. Transakci schválil rakouský regulátor. Sloučenou firmu povede dosavadní ředitel Czech On Line Clemens Wohlmuth. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

"Spojení české pobočky eTel a společnosti Volný, dohromady se zázemím skupiny Telekom Austria Group, posílí naši pozici ve firemním segmentu a na trhu velkoobchodních služeb. Máme připravený plán integrace a nyní můžeme zahájit jeho implementaci," uvedl Wohlmuth.

Akvizice společnosti eTel v Rakousku, České republice, Německu, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku oznámil Telekom Austria v prosinci loňského roku. Rakouské regulační orgány schválily akvizici v hodnotě 90 milionů EUR v polovině dubna. "Převzetím společnosti eTel posilujeme svou pozici jak v Rakousku, tak na trzích střední a východní Evropy," uvedl viceprezident Telekomu Austria Rudolf Fischer.

Všechny závazky společnosti eTel vůči obchodním partnerům a zákazníkům, veškeré smlouvy a obchodní vztahy budou zachovány.

eTel zahájil činnost na českém trhu v roce 1999 a poskytuje hlasové, datové a internetové služby. Loni firma poprvé skončila v provozním zisku, a to 17,2 milionu Kč. Celkové výnosy dosáhly 241 milionů korun a ve srovnání s předchozím rokem stagnovaly.

Volný poskytuje mimo jiné všechny druhy pevného připojení k internetu, hlasové a datové služby, síťová řešení a další služby. Na českém trhu působí od roku 1995. V roce 2000 firmu koupil Telekom Austria.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK