MfD: Irský prodejce sportovního oblečení koupil český City Sport

06.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. října (ČTK) - Český řetězec City Sport se značkovým sportovním vybavením koupil největší irský prodejce sportovního oblečení Lifestyle Sports, který patří irské rodině Staffordů. Píše to dnešní Mladá fronta Dnes. Informace o koupi české společnosti Forstaar, pod kterou spadají prodejny City Sportu, zveřejnil Lifestyle Sports v irském obchodním rejstříku. Výpis z něj má MfD k dispozici.

Irové si podle deníku jen na koupi českých obchodů půjčili 337 milionů korun, většina z této částky bude cena za koupi. Na dluh a provoz mají k dispozici dalších 140 milionů. Irové mají na českou investici od banky předjednány další peníze, až miliardu korun mají přichystanou na další rozvoj.

Podle informací MfD budou Irové chystat další prodejny. V Česku už v červnu založili společnost Lifestyle Sports Czech.

Většinovým majitelem obchodů City Sport je Ladislav Král. City Sport má v republice 22 prodejen. Většina z nich je v centrech měst na hlavních ulicích. City Sport funguje od roku 1999 a v posledním známém roce 2005 měl tržby 370 milionů korun a zisk 2,3 milionu.

City Sport se zaměřil na značky Adidas, Nike, Reebok a Puma. V Olomouci měl tři prodejny, každou z nich specializovanou jen na jednu značku. Zároveň provozoval jako levnější outlety sedm prodejen, které byly hlavně v menších městech jako Chomutov, Český Těšín nebo Jindřichův Hradec.

Prodejny City Sportu jsou převážně v nájmu. Dobrá místa se dnes však hledají jen těžko. Kdyby Irové začínali od nuly, trvalo by jim to pár let.

Stafford Holdings je jednou z největších rodinných firem v Irsku. Celou skupinu řídí Mark Stafford, pravnuk zakladatele firmy JJ Staforda. Firma se specializuje na dopravu, obchod s uhlím, benzinem a nemovitostmi. Prvním krokem k rozšíření aktivit firmy bylo převzetí největšího sportovního řetězce Lifestyle Sports na konci roku 2005.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK