Koruna díky dění v regionu mírně posílila na 27,48 Kč/EUR

08.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. října (ČTK) - Česká měna dnes k euru zpevnila na 27,48 Kč/EUR, kde stála okolo 17:00. K dolaru uzavírala blízko úvodní hodnoty 19,54 Kč/USD. Ranní data z domácí ekonomiky nepřinesla žádné překvapení a výrazný vliv na kurz neměla. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Mírný růst koruny dnes sledoval pozitivní vývoj v regionu, uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Ekonomické indikátory stále zřetelně ukazují na možnost přechodu koruny k oslabování, míní analytik České spořitelny Ľuboš Mokráš . Koruna by prý měla oslabit k 27,70 Kč/EUR a následně tuto hladinu testovat. Zatím se bude kurz držet mezi 27,40 až 27,70 Kč/EUR, proražení jedné z těchto hladin by mělo otevřít prostor pro významnější pohyb, odhadl.

Americké měně se dnes dařilo a obchodovala se na 1,4080 USD/EUR. Bez nových zpráv se podle Vlka pravděpodobně pomalu zúročují dobrá data z ekonomiky USA, která vyšla v pátek. Na dolar možná pozitivně působí také blížící se schůzka G7, kde může přijít slovní intervence proti silnému euru, podotkl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK